Conferentie Internationalisering, Kwaliteit en Inclusiviteit

Speaker
Kristel Baele
Speaker
Speaker
Speaker
Adri Meijdam MA
Speaker
Aleid Barmentlo
Begindatum

maandag, 19 nov 2018, 12:30

Einddatum

maandag, 19 nov 2018, 18:00

Ruimte
Erasmus Paviljoen
Locatie
Campus Woudestein

Het maatschappelijke en politieke debat over de internationalisering van het hoger onderwijs is het afgelopen jaar volop gevoerd. De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vereniging van Universiteiten organiseren daarom deze conferentie, om het voortouw nemen in het realiseren van hun ambitie op dit vlak.

Dit voorjaar publiceerde zowel de Vereniging van Universiteiten als de minister van OCW hun agenda voor de toekomst. De begrippen kwaliteit en inclusiviteit staan in beide agenda’s centraal en de ambitie is duidelijk: internationalisering die bijdraagt aan verhoging van de onderwijskwaliteit en waarvan alle studenten profiteren.

De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vereniging van Universiteiten willen met deze conferentie het voortouw nemen in het realiseren van deze ambitie. Tijdens de conferentie delen deskundigen van verschillende universiteiten hun ervaring en kennis. Doelgroepen: docenten en opleidingsdirecteuren, (internationale) studenten, beleidsmakers en iedereen die zich verder bezighoudt met internationalisering op en rond de universiteit. 

Programma

12.30 – 13.30              Inloop 
13.30 – 13.50              Plenaire opening door CvB-voorzitter Kristel Baele
13.50 – 14.40              Eerste ronde deelsessies
14.40 – 15.00              Pauze
15.00 – 15.55              Tweede ronde deelsessies
15.55 – 16.45              Plenaire afsluiting, met o.a. VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg
Vanaf 16.45                 Borrel

Meer informatie

Bekijk het programma en praktische informatie

Aanmelden kan hier. Ter plekke kunt u uw voorkeur doorgeven voor de verschillende deelsessies. Deelname is gratis. Indien u verhinderd bent, meldt u zich dan af vóór woensdag 14 november door een mail te sturen aan folkersma@vsnu.nl.