Understanding Today’s India

Geopolitical Lecture by dr. Nicolas Blarel
Datum
dinsdag 23 apr 2024, 16:00 - 17:30
Type
Lezing
Gesproken taal
Engels
Locatie

Erasmus Paviljoen

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Terwijl de westerse wereld zich richt op de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, staan we op dit moment aan de vooravond van een veel grotere verkiezing in de grootste democratie ter wereld: India. Wat is de geopolitieke rol van dit land dat strategisch tussen twee kernmachten China en Pakistan ligt? Hoe zit het met de verhalen over religieuze onrust tussen hindoes en moslims? En: hoe moet het Westen zich opstellen tegenover een van de belangrijkste democratieën in de regio?

Tijdens Understanding Today's India duikt dr. Nicolas Blarel in de huidige ontwikkelingen binnen de grenzen van India en daarbuiten. Hoewel het land de afgelopen tien jaar een snelle economische en demografische groei heeft doorgemaakt onder leiding van Narendra Modi, is de steeds nationalistischer wordende premier er ook van beschuldigd religieuze conflicten tussen moslims en hindoes aan te wakkeren. Wat gebeurt er momenteel in het land met de grootste bevolking ter wereld? En: Wat kunnen we de komende jaren verwachten van deze kernmacht? 

Dr. Nicolas Blarel is universitair hoofddocent internationale betrekkingen aan het Institute of Political Science van de Universiteit Leiden, waar hij buitenlandse en veiligheidsbeleidsvorming, de politiek van machtstransities in de wereldorde en de internationale politiek van Zuid-Azië bestudeert. Daarnaast is hij veelvoudig gastdocent geweest aan verschillende onderzoeksinstituten in New Delhi. 

Meer informatie

Datum: Dinsdag 23 April
Tijd: 16:00 – 17:30 (Inloop: 15:45)
Locatie: Erasmus Paviljoen
Toegang: gratis, reserveren sterk aanbevolen.

Georganiseerd door Studium Generale 

Gerelateerde content
Migratie staat torenhoog op de politieke agenda; meer of minder migratie en wel of geen asielzoekerscentrum in jouw gemeente? We hebben er allemaal...
Slimme bommen, robots op het slagveld of automatische drone-aanvallen. Dit zijn slechts enkele toepassingen van Artificial Intelligence in oorlogsvoering.
Two toy soldiers in green

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen