Verjaardag Erasmus - Uitreiking Lof der Zotheidspeld

Datum
donderdag 28 okt 2021, 16:30 - 18:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Dutch
Kamer
Burgerzaal
Locatie

Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam

Ticket informatie

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de Burgerzaal. Aanmelden verplicht via erasmusweek2021@gmail.com onder vermelding van naam en telefoonnummer, in verband met de coronamaatregelen.

Programma Voeg toe aan agenda

Op donderdag 28 oktober, de verjaardag van Erasmus, krijgt columnist, schrijver en onderzoeker Rosanne Hertzberger de 11de Lof der Zotheidspeld uitgereikt in de Burgerzaal van het Rotterdams stadhuis. Ook de winnaar van de 10de Lof der Zotheidspeld, Dick Couvée, ontvangt dan de prijs. Vorig jaar werd de uitreiking uitgesteld vanwege Covid.

Erasmusweek

Die prijsuitreiking is onderdeel van de Erasmusweek, met activiteiten die zijn geïnspireerd door het gedachtegoed van de beroemde Rotterdammer. Naast de uitreiking staat onder meer op het programma: een Erasmuswandeling, een lunchconcert, een symposium over burgerschapsonderwijs, gastlessen van leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium op Rotterdamse basisscholen, de presentatie van het laatste boek in de indrukwekkende serie Brieven van Erasmus waarin zijn complete correspondentie is gepubliceerd, de Human Library en de mogelijkheid echte boeken en brieven uit de privécollectie van Erasmus te bewonderen in de kluis van de Bibliotheek Rotterdam.

Bekijk het programma van de Erasmusweek
Gerelateerde content

Lof der Zotheidspeld voor Rosanne Hertzberger

De prijs gaat naar iemand die zich in de geest van Erasmus heeft ingezet voor de samenleving en een lans heeft gebroken voor tolerantie, onderwijs en satire.

10e Lof der Zotheidspeld voor Dick Couvée

Het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam, heeft de 10e Lof der Zotheidspeld toegekend aan Dick Couvée, dominee van de Pauluskerk.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen