Impact in One Day 2020

Iedereen heeft het over impact. Maar wat is het?
En wanneer doe je het goed?

Wil je met jouw organisatie (meer) impact maken? Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je Impact in One Day niet missen. Op 20 maart 2020 organiseert Impact Centre Erasmus (ICE) een speciale masterclass over impact. In één dag leer je hoe je met jouw organisatie door andere wijzen van denken en business modellen meer maatschappelijke impact kunt maken. Het belooft een intensieve dag te worden van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen.

“Ieder zichzelf respecterend bedrijf zegt tegenwoordig iets met impact te doen. Maar wat dat ‘iets’ is, blijft in de meeste gevallen vaag en ongrijpbaar” Ton Goedmakers, Lid RvB Vebego.

Impact in One Day 2019: score deelnemers 8

 • “Goede intro in de materie.”

  “Theorie kort en erg duidelijk uitgelegd.”

  “Interessant, vooral dilemma principes en loslaten ten behoeve van voortbestaan organisatie en bijdragen aan het doel.”

  “Zeer gevarieerd programma”

  “Veel in een dag!”

   “Erg inspirerend, realistisch ten aanzien van businessmodellen!”

  Over een praktijkcase: “Prachtig bedrijf met waarachtige purpose.”

  “Zeer goed verzorgd. Goed georganiseerd. Goed inhoudelijk niveau. Goede sfeer.”

Impact in One Day 2019 Casus: The Green House - Utrecht

Deelnemers aan Impact in One Day 2019 maakten onder andere kennis met 'The Green House' in Utrecht. Sprekers Ernest van der Voort en Corno Stam namen ons mee in hun unieke kijk op circulariteit. Zij deelden hun evaringen op het gebied van het reduceren van verspilling, niet alleen van eten of materialen maar ook van sociaal kapitaal en talent. Kon je er niet bij zijn in 2019? Luister dan hier mee naar de podcast van Impact Radio over andere het succesverhaal van The Green House.

Voor wie is Impact in One Day?

Voor iedereen die bij maatschappelijke verantwoord ondernemen positief impact wil maken. Omdat je leiding wil geven aan en succes wil boeken met jouw organisatie, programma’s en projecten in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin waardecreatie van steeds groter belang is. Of omdat je de leiding van jouw organisatie wil adviseren in het zetten van stappen naar meervoudige waardecreatie. Voor mensen die vanuit het Triple-P (People, Planet, Profit) model (willen) opereren en daarin mogelijk nog een stapje verder willen gaan. 

Wat ga ik leren?

In één dag de fundamenten van impact. Theorie en praktische inzichten rond impact van wetenschappers en boeiende sprekers vanuit bedrijven, belangenorganisaties en goede doelen. Sprekers die fundamenteel en dagelijks met maatschappelijke impact bezig zijn. We gaan aan de slag met 4 bouwstenen: impact strategie, het impact proces, impactmanagement en resultaten, leren en communiceren.

Waarom je Impact in One Day niet mag missen

•    Alles wat je nodig hebt om zelf direct meer impact met jouw organisatie te gaan maken.
•    De laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van impact maken.
•    Praktische handvatten voor een geoptimaliseerd impactproces.
•    Inspirerende sprekers als Ton Goedmakers, Kees Klomp en Karen Maas.
 

Kom je naar Impact in One Day? Dan krijg je ook het duurzaam ondernemen boekenpakket met daarin:

 • Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement
 • Impact in One Day werkboek

Sprekers

Impact in One Day 2019 was een succes. Er waren mooie voorbeelden van ondernemen met maatschappelijke impact uit de praktijk. Voor 2020 zijn de sprekers uiteraard nog niet bekend. De komende maanden bepalen we welke sprekers en inspirerende praktijkvoorbeelden we in het programma gaan opnemen. We blijven graag actueel. Wilt u op de hoogte blijven van het programma?

 • Annette van Waning - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Dagvoorzitter: Annette van Waning - Cairos
  Founder van Cairos: Impact³: strategie, consultancy & implemenatie. Bekend als de allereerste maatschappelijk verantwoord ondernemen manager van het jaar (2012). Daarnaast vervulde zij vermoedelijk als eerste binnen Nederland de functie van Directeur Duurzaamheid & Impact.

 • Karen Maas - Duurzaam ondernemen

  Karen Maas - Impact Centre Erasmus
  Academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability. Tijdens Impact in One Day presenteert zij de meest recente wetenschappelijke inzichten en (business)modellen op het gebied van impact meten. 

DatumVrijdag 20 maart 2020
Tijd09.30 - 17.30 uur
LocatieErasmus Universiteit Rotterdam
Kosten

€ 695,=* Open Inschrijving
€ 595,=* Earlybird inschrijving tot 1 januari 2020

€ 495,=* Alumni ESAA Executive Programs
€ 445,=* + € 150,= Sponsordeal**

*vrij van BTW

Inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen boekenpakket: 'Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement' en Impact in One Day werkboek.

**U betaalt voor uzelf een gereduceerd tarief van € 445,= en sponsort voor € 150,= een sociaal ondernemer. De sociaal ondernemer betaalt zelf € 50,= en Impact Centre Erasmus neemt het restant van de kosten van twee deelnemers voor haar rekening. Sociaal ondernemers nemen deel op volgorde van inschrijving. U kent elkaar op voorhand niet. U maakt tijdens de dag kennis met elkaar. Een sociaal ondernemer kan zich aanmelden en komt op de wachtlijst. Zodra er een sponsor conform volgorde van de wachtlijst zich heeft gemeld en de factuur heeft voldaan, wordt de sociaal ondernemer hierover bericht en kan deelnemen tegen de voornoemde sponsordeal voorwaarden.

Impact in One Day is primair bedoeld om de kennis over impactdenken over te brengen aan een breed publiek. Een eventueel rendement op deze activiteit komt ten goede aan andere activiteiten om kennis de te delen en onderzoek naar impactdenken, -meten en -sturen door Impact Centre Erasmus.

 • Een sociaal ondernemer wilde graag deelnemen aan Impact in One Day en had daarbij een bijzonder verzoek. Anneke wilde kennis komen ‘halen’, een stap verder in de ontwikkeling van haar initiatief. Impact Centre Erasmus heeft als missie kennis delen, dus dat sprak ons aan. Ze wilde ook iets ‘brengen’, een tegenprestatie. Wij hebben daarom Anneke een aanbod gedaan. Anneke kon deelnemen aan Impact in One Day en Re-Tire doneerde een Band Kruk. Deze hebben wij verloot onder de deelnemers aan Impact in One Day 2019.

  Uit het verzoek van Anneke ontstond het idee van een sponsordeal rondom Impact in One Day. Door deelnemers van Impact in One Day de deelname van andere sociale ondernemers te laten sponsoren, hopen wij steeds meer mensen de tools geven om meer Impact te maken. 

  Hieronder de brief van Anneke:

  Ik ben Anneke en heb een bedrijf Pips inc, ontstaan uit een missie "In 2025 verdienen mensen met een beperking hun eigen inkomen, liefst zonder subsidie" Hierdoor hebben we nu een fysiek product. Wij maken van oude autobanden en recycled hout: Hobbelbanden, Wipwaps. Hierdoor wil Re-Tire collega's krijgen voor onze zoon Mark die ook meewerkt in het bedrijf. Nu ben ik bezig met een storytelling cursus om mijn verhaal helder te krijgen. Mijn missie is er al een tijdje, mijn waarom staat en nu verder. Ik wil, ik noem ze Pips (Perfectly Imperfect Persons) stimuleren naar betaald werk. Nu zou ik heel graag bij jullie dag aanwezig willen zijn, alleen de kosten voor deze dag kan ik nog niet betalen. Zijn er andere mogelijkheden ? Misschien leuke wipwap of hobbelband in jullie pand? Hoor graag van jullie.

  Hobbelgroet, Anneke Swartjes

 • Impact in One Day - 6 PE Uren

  PE Punten 

  In het kader van permanente vakbekwaamheidseisen behaal je door deelname aan Impact in One Day 6 PE punten.

Ik wil mij inschrijven

Meld je aan

Wil je meer weten?

Stel je vraag