Impact in One Day

DatumDinsdag 21 mei 2019
Tijd09.30 - 17.30 uur
LocatieErasmus Universiteit Rotterdam
Kosten

€ 695,=* Open Inschrijving
€ 595,=* ReflexABU Leden

€ 495,=* Alumni ESAA Executive Programs
€ 495,=* Relatietarief

*vrij van BTW

Inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen boekenpakket: 'Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement' en 'Route Circulair' en Impact in One Day Correctbook©.

Iedereen heeft het over impact. Maar wat is het?
En wanneer doe je het goed?

Wil je met jouw organisatie (meer) impact maken? Vraag je je af hoe je de gemaakte impact moet meten? Dan mag je Impact in One Day niet missen. Op 21 mei organiseert Impact Centre Erasmus (ICE) een speciale masterclass over impact. In één dag leer je hoe je met jouw organisatie door duurzaam ondernemen meer maatschappelijke impact kunt maken. Het belooft een intensieve dag te worden van veel kennis, opdrachten, best practices en briljante mislukkingen.

“Ieder zichzelf respecterend bedrijf zegt tegenwoordig iets met impact te doen. Maar wat dat ‘iets’ is, blijft in de meeste gevallen vaag en ongrijpbaar” Ton Goedmakers, Lid RvB Vebego

Voor wie is Impact in One Day?

Voor iedereen die bij maatschappelijke verantwoord ondernemen positief impact wil maken. Omdat je leiding wil geven aan en succes wil boeken met jouw organisatie, programma’s en projecten in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin waardecreatie van steeds groter belang is. Of omdat je de leiding van jouw organisatie wil adviseren in het zetten van stappen naar meervoudige waardecreatie. Voor mensen die vanuit het Triple-P (People, Planet, Profit) model (willen) opereren en daarin mogelijk nog een stapje verder willen gaan. 

Wat ga ik leren?

In één dag de fundamenten van impact. Theorie en praktische inzichten rond impact van wetenschappers en boeiende sprekers vanuit bedrijven, belangenorganisaties en goede doelen. Sprekers die fundamenteel en dagelijks met maatschappelijke impact bezig zijn. We gaan aan de slag met 4 bouwstenen van duurzaam ondernemen: impact strategie, het impact proces, impactmanagement en resultaten, leren en communiceren.
 

Waarom je Impact in One Day niet mag missen

•    Alles wat je nodig hebt om zelf direct meer impact met jouw organisatie te gaan maken.
•    De laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van impact maken.
•    Praktische handvatten voor een geoptimaliseerd impactproces.
•    Inspirerende sprekers als Ton Goedmakers, Kees Klomp en Karen Maas.
 

Duurzaam ondernemen boekenpakket

Kom je naar Impact in One Day? Dan krijg je ook het duurzaam ondernemen boekenpakket met daarin:

 • Sociaal Ondernemen van ambitie naar meervoudig rendement
 • Route Circulair
 • Impact in One Day Correctbook

Sprekers

 • Annette van Waning - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Dagvoorzitter: Annette van Waning - Cairos
  Founder van Cairos: Impact³: strategie, consultancy & implemenatie. Bekend als de allereerste maatschappelijk verantwoord ondernemen manager van het jaar (2012). Daarnaast vervulde zij vermoedelijk als eerste binnen Nederland de functie van Directeur Duurzaamheid & Impact.

 • Karen Maas - Duurzaam ondernemen

  Karen Maas - Impact Centre Erasmus
  Academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability. Tijdens Impact in One Day zal zij de meest recente wetenschappelijke inzichten en (business)modellen presenteren op het gebied van impact meten. 

 • Ton Goedmakers

  Ton Goedmakers - Vebego
  "Wij als familie zijn niet tevreden als het resultaat goed is, maar alle andere factoren niet. Al verdien ik een miljard, maar zijn onze medewerkers niet tevreden, dan vind ik dat we niet succesvol zijn." Ton neemt je mee in het impactdenken achter één van de grootste facilitaire concerns in Europa.

 • Lonneke Roza - Duurzaam ondernemen

  Lonneke Roza - Rotterdam School of Management (RSM)
  Academic researcher Rotterdam School of Management (RSM) en auteur van het eerste handboek over Corporate Foundations. Lonneke is in 2016 gepromoveerd met een proefschrift over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (bedrijfsfilantropie).

 • Maria van der Heijden - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Maria van der Heijden - MVO Nederland
  Directeur-bestuurder van MVO Nederland, Maria van der Heijden, is koploper in sociaal ondernemen. Haar levensmotto: “Stel je doelen groot, dan mis je ze niet” Haar doel? Met MVO Nederland in 2025 de omslag naar een nieuwe duurzame economie gerealiseerd hebben in Nederland.

 • Kees Klomp - Duurzaam ondernemen

  Kees Klomp - Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO)
  Managing director Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO), auteur van o.a. ‘Handboek Betekenisvol Ondernemen’ en ‘Pioniers van de nieuwe welvaart’. Kees heeft nauwelijks introductie nodig als expert op het gebied van de betekeniseconomie.

 • Ernest van de Voorn - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Ernest van de Voort - The Green House, Utrecht
  Manager Business Development, Marketing en Concepts bij Albron. Ernest legt uit hoe met The Green House in Utrecht abstracte begrippen zoals duurzaam ondernemen, inclusiviteit en circulariteit vorm kregen. Zonder enige concessies te doen op het gebied van smaak, beleving en comfort.

 • Corno Stam - Duurzaam ondernemen

  Corno Stam  - The Green House, Utrecht
  “Niet alleen circulair, maar ook circu-lekker en circu-leuk!”, commercieel directeur van Albron, Corno Stam, vertelt samen met collega Ernest van der Voorn over het circulaire succesverhaal dat The Green House in Utrecht heet. Maar uiteraard worden ook de hindernissen op weg naar succes belicht...

 • Edith Kroese - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Edith Kroese - Avance Impact
  Directeur-eigenaar van Avance Impact, Edith Kroese, heeft jaren ervaring met adviestrajecten en impactstudies voor bedrijven en goede doelen. Avance Impact heeft in samenwerking met Impact Centre Erasmus een impact management opleiding opgezet.

 • Arjen Roek - Duurzaam ondernmen

  Arjen Roek - Stichting de Pits Keuken
  Bestuurder van Stichting De PITS Keuken te Amsterdam en sr. management consultant/ eigenaar van Roek Consultancy. Vanaf het eerste uur betrokken bij De PITS Keuken, een uniek lunchlokaal en cateringbedrijf gerund voor en door jongeren die soms iets meer zorg en aandacht nodig hebben. 

 • Impact in One Day - 6 PE Uren

  PE Punten 

  In het kader van permanente vakbekwaamheidseisen behaal je door deelname aan Impact in One Day 6 PE punten.

Ik wil mij inschrijven

Meld je aan

Wil je meer weten?

Stel je vraag

Impact in One Day wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners in duurzaam ondernemen: