Auteursrechten Informatiepunt

Welkom bij het Auteursrechten Informatiepunt (AIP) van de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Auteursrechten zijn onderdeel van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Docenten, onderzoekers en studenten gebruiken regelmatig werken van anderen in bijvoorbeeld onderwijsmateriaal, wetenschappelijke artikelen of scripties. Het auteursrecht maakt dat dit vaak niet zomaar mag.

Het AIP geeft informatie en adviseert docenten, onderzoekers en studenten op het gebied van auteursrechtelijke kwesties in het onderwijs en onderzoek.

De meest gestelde vragen per doelgroep toegespitst op de Erasmus Universiteit vindt u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met het Auteursrechten Informatiepunt.

Heeft u een vraag over het auteursecht in het algemeen, bijvoorbeeld over het gebruik van beeld en geluid, citeren, (her)gebruik van werk van derden, publicaties en de creatie van werken kijk dan op kijk dan op de website Auteursrechten in het hoger onderwijs van SURF.

 

Wat is het auteursrecht?

Achtergrond en beknopte uitleg

Lees verder

Stel uw vraag

aan het Auteursrechten Informatiepunt

Contact

Erasmus Research Services

Ga direct naar

Universiteitsbibliotheek

Ga direct naar