Online contact

Heb je een vraag over onze diensten en faciliteiten? Check alvast onze Veelgestelde vragen en antwoorden. Heb je een andere vraag of een opmerking of suggestie? Kies hieronder het gewenste formulier en vul het in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Kies Algemeen als je een vraag, opmerking of suggestie hebt over onze dienstverlening en/of faciliteiten:

Kies Erasmus Data Service Centre (EDSC) voor vragen en/of advies aan het Datateam over het zoeken en gebruiken van financiële data:
 

Als instructeur, docent of supervisor kun je voor je studenten de volgende workshops-op-maat aanvragen:
 

.

De onderstaande formulieren zijn uitsluitend bedoeld voor betalingen aan de Universiteitsbibliotheek. Vul, voor een snelle en correcte verwerking van je betaling, alle velden op het formulier in. 

Kies uit één van de onderstaande betaalformulieren:

IBL (kopie)
IBL (boek)
Bibliotheekkaart  
Boete 
Vervangingskosten 
Portokosten 
Diversen 

Privacy Statement Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Wil je lid worden van de Universiteitsbibliotheek of het Rotterdamsch Leeskabinet, vul dan onderstaand formulier in. Dit is relevant voor:

 • Gasten van de EUR;
 • Studenten en medewerkers van andere universiteiten;
 • Studenten en medewerkers van de Hogeschool Rotterdam en De Haagse Hogeschool;
 • Particulieren.
   

Mis je een publicatie in de bibliotheekcollectie? Laat het ons weten via het formulier. Vermeld bij Toelichting (More detail/Explanation) de volgende gegevens:

 • Titel, auteur, jaar van uitgave, eventueel de editie;
 • Faculteit waaraan je verbonden bent. 

Een Faculty Liaison (verantwoordelijk voor de digitale en fysieke collectie per vakgebied) beoordeelt je aanvraag. Je ontvangt bericht of het boek wordt aangeschaft. Is dit het geval, dan krijg je ook een bericht wanneer het boek voor je klaarstaat of online beschikbaar is via sEURch.

Aanschafbeleid e-books

Oudere jaargangen van gedrukte tijdschriften worden bewaard in een gesloten magazijn. Om een oudere jaargang in te zien vraag je deze vooraf aan via het online formulier.
Je hebt hiervoor een geldige (digitale) studentenkaart of lenerspas nodig en het P-nummer van het tijdschrift. Het P-nummer staat in de beschrijving van het tijdschrift in sEURch (bijvoorbeeld Call Number = P 15.404).
 

Wil je een afspraak maken met een bibliotheekmedewerker? Doe dit via het formulier. Denk hierbij aan hulp bij je literatuuronderzoek of voor meer informatie of ondersteuning m.b.t. een dienst of faciliteit van de bibliotheek.
 

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag!

Openingstijden

van de bibliotheeklocaties

Openingstijden

Agenda UB

Blader door de aankomende evenementen & workshops van de UB

Student with laptop

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen