Lenerspas

Lenen kan met een geldige EUR-collegekaart of lenerspas. Lees hieronder of je recht hebt op een gratis pas en hoe je deze aanvraagt.

De (digitale) collegekaart van de EUR is ook je lenerspas. Dit zijn je lenergegevens:

Vind meer informatie over de digitale collegekaart op MyEUR

Vraag als medewerker een gratis pas aan op vertoon van een geldig legitimatiebewijs bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek.

Ben je medewerker bij Erasmus MC, dan kun je gratis lenen bij de UB. Maak hiervoor eerst een account aan in sEURch, het zoeksysteem van de bibliotheek. Lees op de website van de Medische Bibliotheek hoe je dat doet.

Vraag daarna een lenerspas aan bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek en neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Vraag als alumnus een pas aan bij het Alumni Office of het ISS Alumni Office. Deze kost € 15,00 en is één jaar geldig. De UB maakt vervolgens de lenerspas en stuurt je een bericht via e-mail wanneer deze gereed is. Na betaling via IDEAL haal je de pas af bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Let op: de lenerspas biedt geen toegang tot de digitale collectie van de bibliotheek. Kijk hiervoor bij: Diensten voor bezoekers

 

Je contactpersoon vraagt je gratis lenerspas aan en verzendt onderstaande gegevens (van jou als gast) naar de bibliotheek met het webformulier van de UB of van de ISS-bibliotheek:

 • Achternaam en voorletter(s);
 • Faculteit;
 • Vak- of capaciteitsgroep;
 • Kamernummer;
 • Telefoonnummer;
 • Periode dat je gast bent of tijdelijk bent aangesteld bij de EUR.

Zodra je lenerspas klaarligt ontvangt de contactpersoon een e-mail en kun je de pas afhalen bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Let op: Heb je een gastvrijheidsovereenkomst, dan gelden de voorwaarden van “Medewerker EUR”.

Vraag als student of medewerker van de Hogeschool Rotterdam (HR) en De Haagse Hogeschool een pas aan bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek of gebruik het webformulier van de UB of ISS-bibliotheek. Deze kost € 15,00 en is één jaar geldig. Neem het volgende mee:

 • Geldig legitimatiebewijs;
 • Alleen voor studenten: geldige collegekaart/inschrijvingsbewijs;
 • Alleen voor medewerkers: bewijs dat je bij de HR of De Haagse Hogeschool werkt (bijvoorbeeld een recente salarisstrook).

Ben je student of medewerker van één van onderstaande universiteiten, dan kun je gratis lenen bij de UB: Open Universiteit Nederland - Universiteit van Amsterdam - Technische Universiteit Delft - Rijksuniversiteit Groningen - Rijksuniversiteit Leiden - Rijksuniversiteit Utrecht - Tilburg University - Radboud Universiteit Nijmegen – Maastricht University - Technische Universiteit Eindhoven - Universiteit Twente - Vrije Universiteit Amsterdam – Wageningen UR.

Vraag een pas aan bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek of gebruik het webformulier van de UB of ISS-bibliotheek. Neem het volgende mee:

 • Geldig legitimatiebewijs;
 • Alleen voor studenten: geldige collegekaart/inschrijvingsbewijs;
 • Alleen voor medewerkers: bewijs dat je bij een andere universiteit werkt (bijvoorbeeld een recente salarisstrook met je adresgegevens en de bevestiging dat je bij deze universiteit werkt).

Vraag als particulier een pas aan bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek of gebruik het webformulier van de UB en RLK of ISS-bibliotheek.

Met een Lenerspas (€ 40,00) kun je 10 boeken van de Universiteitsbibliotheek, 10 boeken van het Rotterdamsch Leeskabinet en 10 boeken van het International Institute of Social Studies (ISS) lenen.
Bij speciale activiteiten van het Rotterdamsch Leeskabinet ontvang je korting/toegang voor één persoon.

Met een Lenerspas Plus (€ 50,00) kun je 20 boeken van de Universiteitsbibliotheek, 20 boeken van het Rotterdamsch Leeskabinet en 20 boeken van het International Institute of Social Studies (ISS) lenen.
Bij speciale activiteiten van het Rotterdamsch Leeskabinet ontvang je korting/toegang voor twee personen.

Een lenerspas is één jaar geldig. Neem bij het aanvragen en afhalen een geldig legitimatiebewijs mee.

Wil je publicaties alleen inzien en niet lenen, dan kan je deze bij de UB aanvragen via het webformulier en bij de ISS-bibliotheek met een servicepas. Lees de details op Diensten voor bezoekers.

Let op:

 • Een lenerspas aanvragen en/of afhalen of je lidmaatschap verlengen kan bij de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek op werkdagen. Check hiervoor de openingstijden.

Vermissing of diefstal

Meld vermissing of diefstal van je lenerspas of collegekaart direct bij de de informatiebalie in de Universiteitsbibliotheek of bij de Services Desk in de ISS-bibliotheek of via het online formulier van de UB of van de ISS-bibliotheek.

Zolang dit niet is gemeld, blijf je als lener verantwoordelijk voor alle met de pas of kaart geleende publicaties. Een vervangende lenerspas kost € 2,50. Een vervangende collegekaart vraag je aan bij het Erasmus Studenten Service Centrum of bij het Student Office van het ISS in Den Haag.  

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen