Open collectie

Rotterdamsch Leeskabinet
De eerste vedieping van de Leeskabinet nis vanaf de trap gezien, met zicht op de volle boekenkasten

Let op! 
Het gebouw van de Universiteitsbibliotheek is van 13 juli tot en met 18 augustus gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Lees alles over onze dienstverlening in deze periode

Onze open collectie is gevestigd in het hart van het bibliotheekgebouw. In onze sfeervolle nis met houten kasten vindt u de twee aanwinstentafels fictie en non-fictie met boeken die u direct kunt lenen. Hier is ook onze uitgebreide collectie tijdschriften te raadplegen vanuit een fijne leunstoel. In de kasten treft u naast klassiekers een selectie actuele literaire fictie, vooral in het Nederlands en Engels, maar ook in het Frans en Duits. Daarnaast hebben we hier speciale aandacht voor poëzie, literair Rotterdam en de collectie Grenzeloos Lezen, samengesteld door en voor internationale studenten aan de EUR.

Een jonge studente loopt de trap in de nis van het Leeskabinet op, boek in hand

Neemt u in de nis de trap naar boven, dan vindt u de kunstboeken, de reisverhalen, populaire wetenschap, thrillers en meer. Bent u op zoek naar filosofie, geschiedenis of biografieën: die vindt u in de kasten aan de raamzijde op de begane grond.

Onze medewerkers aan de balie wijzen u graag de weg. Bekijk hier een volledig overzicht van de kastindeling.

Alle boeken in de open collectie zijn te leen, bij de Self Service Balie leent u ze zelf met uw lenerspas. Ook hier helpen de medewerkers achter de balie u graag. Onze open collectie is toegankelijk tijdens de ruime openingstijden van het gebouw.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen