Universiteitsbibliotheek gesloten in de zomer

Deze zomer laat de Universiteitsbibliotheek (UB) in het gehele gebouw de vloerbedekking vervangen en komen er extra studieplekken bij. Het gebouw is gesloten van 13 juli tot en met 18 augustus. Op 19 augustus gaan de deuren van de UB weer open. 

We zorgen ervoor dat de impact voor studenten, medewerkers en bezoekers tot een minimum beperkt blijft. Lees hieronder welke diensten we blijven aanbieden.  

In de periode dat het UB-gebouw gesloten is kun je voor onze dienstverlening terecht bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw. De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur. 

Deze studieplekken hoef je niet te reserveren. Openingstijden: 

 maandag tot en met vrijdag

GebouwVanTot
Sanders08.3022.30
Polak08.0023.00
Langeveld08.0022.30

zaterdag - zondag

GebouwVanTot
Sandersgeslotengesloten
Polak10.0021.00
Langeveld - alleen open op 13, 20 en 27 juli.10.0021.00

Vraag je boek online aan via sEURch en haal het op bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur.  

Let op: de boeken en tijdschriften die normaliter in de studiezalen van de bibliotheek staan zijn in de periode dat het UB-gebouw gesloten is niet beschikbaar. Dit betreft:

 • verplichte literatuur (East 0);
 • gedrukte algemene tijdschriften van het huidige jaar (West 0);
 • gedrukte vakspecifieke tijdschriften van het huidige jaar (East +1);
 • Research collectie: publicaties over research management en academische vaardigheden (East 0);
 • Migration collectie: publicaties over migratie en integratie van immigranten (East 0);
 • studiezaalcollectie (East 0 en East +1).

Vraag je boek online aan via sEURch en haal het op bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur.  

Bij de servicebalie staat een selectie boeken uit de open opstelling van het Leeskabinet en je vindt er ook de aanwinstentafel met de nieuwste boeken en een aantal tijdschriften. 

Deze boeken en tijdschriften kan je inzien tijdens de openingstijden van het Polak-gebouw; van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur. Het is ook mogelijk om de boeken te lenen. Dit kan van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur. De tijdschriften zijn niet uitleenbaar. 

De overige boeken en tijdschriften uit de open collectie van het Leeskabinet zijn in de periode dat het UB-gebouw gesloten is niet beschikbaar.

In de periode dat het UB-gebouw gesloten is gelden de volgende levertijden:  

Vraag je een boek aan voor 09:00 uur, dan staat het boek uiterlijk 12:00 uur voor je klaar bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur.  

Leen je een boek vanaf 13 juli, dan is de uitleentermijn 8 weken. Normaal is dit 4 weken. Je kunt je boeken inleveren bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur.  
 
Ook in de boekenbus bij de ingang van het Polak-gebouw kun je boeken inleveren tijdens de openingstijden van het gebouw; van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur. 

Er worden geen lenerspassen verstrekt van 13 juli tot en met 18 augustus tijdens de sluiting van de Universiteitsbibliotheek. Vanaf 19 augustus wordt deze service hervat, want dan is de bibliotheek weer open. 

Van 13 juli tot en met 6 september bieden wij deze service gratis aan. Boeken afhalen kan tussen 13 juli en 18 augustus bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur.  

Historisch Didactische Collectie (HDC)
De HDC kan alleen worden ingezien bij de tijdelijke servicebalie op de 4e verdieping van het Polak-gebouw, van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt je aanvraag uiterlijk voor 09.00 via dit formulier indienen als je het materiaal nog dezelfde dag wilt inzien.

Jan Tinbergen Collectie
Informatie over deze collectie is binnenkort beschikbaar.

Boeken uitgegeven voor 1850
Informatie over deze collectie is binnenkort beschikbaar.

Deze dienst blijft beschikbaar voor EUR-medewerkers en –studenten tijdens de sluiting van de Universiteitsbibliotheek. Lees hier hoe je toegang krijgt tot de online collectie.

Tijdens de sluiting van de Universiteitsbibliotheek blijven wij beschikbaar voor al je vragen. Check onze contactpagina

Diensten die niet beschikbaar zijn tijdens de sluiting van de UB:

 • Tijdschriften in gedrukte vorm aanvragen uit het gesloten magazijn.
 • Gebruik van de studieplekken in het bibliotheekgebouw.
 • Lenen van laptops om de online collectie te raadplegen.
 • Diensten voor bezoekers: bekijken van publicaties, lenen van publicaties en raadplegen van de online collectie.

N.B. Als je een dringend verzoek hebt over één van de bovenstaande punten, kun je contact met ons opnemen, dan wordt dit per geval beoordeeld.  

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen