Applied History

Analyseer hedendaagse uitdagingen vanuit een historisch perspectief

Is deze studie iets voor jou?

Wil je ontdekken hoe historische gebeurtenissen invloed hebben op ons dagelijks leven? En ben je op zoek naar een meer praktische master, gericht op de arbeidsmarkt, terwijl je historische methoden toepast? Dan is de master specialisatie Applied History het juiste programma voor jou.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MA
Vorm
Fulltime | Parttime
Voertaal
Engels
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
15 mei

Het studieprogramma in het kort

Tijdens de master specialisatie Applied History leer je culturele, economische, politieke en sociale historische gebeurtenissen in perspectief van het heden te plaatsen. Omdat deze master een 'praktische' benadering heeft, word je goed voorbereid op het werkveld. Je verwerft cruciale vaardigheden om gegevens te verzamelen, te analyseren en professioneel te presenteren, en leert de vaardigheden om hedendaagse uitdagingen vanuit historisch perspectief te analyseren en aan te pakken. Als onderdeel van je eindproject krijg je de mogelijkheid om een langer stage te lopen en een documentairescript of een opzet voor een tentoonstelling te schrijven als je eindproject, naast het uitvoeren van academisch onderzoek.

Waarom deze studie

"Je kunt er echt je eigen draai aan geven, dus als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is dit echt de studie voor jou."

Applied History student Reza standing in a museum.

Applied History by Reza

Dit ga je leren

  • Leer hoe je een langetermijnperspectief kunt gebruiken als we duurzame oplossingen willen vinden voor wereldwijde en lokale problemen; 
  • begrijp hoe een historisch perspectief beleidsmakers kan helpen door de historische ontwikkeling van mondiale uitdagingen te bestuderen - zoals huiselijk geweld, klimaatverandering of gendergelijkheid; 
  • leer digitale en analoge methoden om informatie te verzamelen; 
  • volg een langere stage om toe te passen wat je hebt geleerd direct in het veld; 
  • wees in staat om naast klassieke academische onderzoeksartikelen ook praktischere producten te ontwikkelen.
Bekijk het studieprogramma

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

De master specialisatie Applied History zal je carrière als historicus of onderzoeker een vliegende start geven. Maar je kunt ook werken als beleidsmaker, manager of onderzoeker bij culturele instellingen, overheidsinstanties, adviesbureaus, archieven of in de media.

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen