Zorgmanagement

Master of Science (MSc) in Zorgmanagement

Heb jij hart voor de gezondheidszorg en een passie voor organisatie en management? Ambieer jij een carrière als een kritisch denkende manager in de zorg? Dan is de master Zorgmanagement zeker iets voor jou.

Wereldwijd staan zorgorganisaties voor tal van ingewikkelde uitdagingen die worden veroorzaakt door trends zoals vergrijzing en de verandering van leefstijl van mensen. Goed management is van cruciaal belang om deze en andere complexe problemen in de zorg adequaat op te kunnen lossen. De master Zorgmanagement is dé opleiding voor mensen die deze uitdaging aandurven.

In de master Zorgmanagement leer je om kennis van verschillende wetenschappelijke disciplines met praktische vaardigheden te combineren om tot oplossingen te komen voor de vaak complexe vraagstukken waarmee je als zorgmanager te maken krijgt. De zorgbehoefte van de patiënt staat daarin steeds centraal.

Met een afgeronde master in Zorgmanagement start je in de praktijk vaak eerst als assistent van een leidinggevende of als stafmedewerker. Al snel kan je doorgroeien naar een zwaardere positie, waarbij de nadruk op leiderschap ligt. Met de master Zorgmanagement heb je uitstekende carrièreperspectieven.

Waarom een master Zorgmanagement studeren in Rotterdam?

  • De gezondheidszorg is een dynamische wereld waarin je als manager vaak te maken krijgt met complexe vraagstukken.
  • De aanpak van zulke vraagstukken vraagt om creatieve en flexibele professionals met een academisch denk- en werkniveau.
  • Na afronding van de master ben jij optimaal voorbereid om als zorgmanager aan de slag te gaan.
  • Uitstekende carrièreperspectieven in binnen- en buitenland.

Carrièremogelijkheden 

Na afronding van de master Zorgmanagement kun je gaan bijdragen aan het oplossen van de vele complexe vraagstukken die spelen in de zorgsector. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als beleidsmedewerker, teamleider, onderzoeker of consultant en dan doorstromen naar een zwaardere functie bijvoorbeeld als zorgmanager. Het werkveld van onze afgestudeerden is ruim. Het strekt zich uit van ziekenhuizen, zorginstellingen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, tot zorgverzekeraars en overheid.

Leerdoelen 

Na het afstuderen kun jij complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven deskundig analyseren en beoordelen. Hiervoor gebruik je jouw kennis van onder meer organisatie- en beleidswetenschappen, sociaal-medische wetenschappen en bedrijfskunde. Strategisch en financieel management, onderhandelen, zelfreflectie en omgaan met belanghebbenden worden je tweede natuur.

Inhoud 

Het volledige onderwijsprogramma van de master Zorgmanagement omvat 60 ECTS. Alle studenten volgen 7 basisvakken van elk 5 ECTS. Daarnaast volg je 2 of meer keuzevakken met een totale omvang van minimaal 10 ECTS. Als afsluiting van de masteropleiding moet je een scriptie schrijven (15 ECTS).

Meer informatie over: Inhoud Master Zorgmanagement.

Onderwijsvorm 

In de master Zorgmanagement wordt veel gewerkt in werkgroepen. Aan de hand van concrete casussen worden theoretische concepten en managementprincipes in relatie gebracht met de praktijk. Je krijgt vaardigheidstrainingen op het gebied van leiderschap, onderhandelen, samenwerken, omgaan met belanghebbenden en zelfreflectie. Je sluit de master af met een afstudeerscriptie.

Doelgroep 

De masteropleiding Zorgmanagement is voor besluitvaardige studenten die een leidinggevende functie in de zorgsector ambiëren. Wil jij werken aan betere zorg, vanuit het perspectief van de patiënt, de zorgprofessional en de maatschappij? Wil je nieuwe vaardigheden ontwikkelen en de bedrijfsvoering en inrichting van de zorgsector doorgronden? Schrijf je dan in.

Toelatingseisen 

Rechtstreekse toelating:
Bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Overige toelating:
De toelating van studenten met een andere vooropleiding wordt individueel beoordeeld. Hbo-/wo-afgestudeerden (bachelor en master) van niet-direct verwante studierichtingen kunnen een eenjarig schakelprogramma volgen om toegelaten te worden tot de master Zorgmanagement.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master Zorgmanagement.

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober in het jaar vóór je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit Rotterdam je over de verdere procedure.

Procedure

Studenten die zich aan willen melden voor de master, dienen de volgende stappen te doorlopen:

  1. Meld je aan via Studielink
  2. Ontvang je ERNA-gegevens en de link naar het EUR Aanmeld Portaal
  3. Upload alle benodigde documenten via het EUR Aanmeld Portaal
  4. Rond je inschrijving af

Niet volledig ingevulde inschrijvingsverzoeken of verzoeken waarbij bijlagen ontbreken, worden niet in behandeling genomen.

Deadline

De inschrijvingsdeadline voor het collegejaar 2018-2019 is 31 juli 2018. Inschrijvingsverzoeken die na deze datum worden ingediend, worden niet gegarandeerd in behandeling genomen.