AICON LAB geopend: welke rol speelt Artificiële Intelligentie in onze stad Rotterdam?

Gezicht dat is opgebouwd via kunstmatige intelligentie
abstract colors

Op 30 november is het AICON LAB geopend. Dit is een samenwerking die kunstenaars, wetenschappers en stadsbewoners samenbrengt om op een laagdrempelige en aansprekende manier de voorwaarden te onderzoeken voor mens- en samenlevingsvriendelijke AI. Van 1 december 2023 tot en met 1 juni 2024 bent u van harte welkom.  

Hoe kan het gebruik van AI nieuwe mogelijkheden creëren, terwijl de potentiële risico's tot een minimum worden beperkt? AI is verweven in de samenleving, gezien en ongezien, en wordt gevoed door menselijke waarden, percepties en voorkeuren. Door samen te werken kunnen we een dieper begrip opbouwen van de rol van AI in onze wereld, en proberen we antwoord te geven op de vraag hoe we het heden en de toekomst willen vormgeven. “Voor een mens- en maatschappijwaardige integratie van AI in de samenleving is het belangrijk dat iedereen meepraat. Making all minds matter. AICON LAB laat zien dat dat kan en hoe dat kan.” aldus prof. dr. Moniek Buijzen, founder van AICON.  

Door een dynamische samenwerking aan te gaan met innovatiecentrum VONK van de Gemeente Rotterdam – een open leeromgeving waar betekenis wordt verkend van technologische ontwikkelingen voor de stad - hoopt AICON de rol van AI in de samenleving op een laagdrempelige en aansprekende manier onder de aandacht te brengen aan de hand van kunstwerken gecreëerd door mens en machine. Zo wordt in het AICON LAB onderzocht wat de betekenis van AI is voor de stad en haar bewoners, en wat de impact van AI is op zowel ons privé- als werkleven. Bezoekers worden aangemoedigd de dialoog aan te gaan over dit onderwerp om samen een gezonde benadering van de nieuwste technologische ontwikkelingen te ontdekken, die voor iedereen gunstig is. 

AICON is een initiatief van het Erasmus Initiative Societal Impact of AI (‘AiPact’) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is een collectief van wetenschappers, studenten, kunstenaars, organisaties en bewoners van de stad Rotterdam. 

Van 1 december 2023 t/m 1 juni 2024 is er een expositie, zijn er dialogen, workshops, presentaties en andere activiteiten binnen en vooral ook buiten de Erasmus Universiteit te zien en te ervaren bij AICON LAB. U bent van harte welkom op maandag t/m donderdag van 07.00 tot 22.00 en op vrijdag van 07.00 t/m 19.00 uur bij innovatiecentrum VONK/Timmerhuis, Halvemaanpassage 90 te Rotterdam.  

Gerelateerde content
Namens de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Gemeente Rotterdam nodigen we je graag uit voor de feestelijke opening van de AICON LAB kunstexpositie bij VONK.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen