Artificiële Intelligentie (AI) verandert ons leven en het vierde Erasmus Initiative onderzoekt hoe

Of het nu gaat om boodschappen doen, daten, het organiseren van ons werkleven of het streamen van een Netflixserie, artificiële intelligentie (AI) heeft ons dagelijks leven al enorm veranderd - zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Wat betekent dat voor mens en maatschappij? Wat kunnen we in de toekomst verwachten en hoe kunnen we het potentieel van AI benutten en tegelijkertijd de risico's tot een minimum beperken? Wat betekent dat voor communicatie, cultuur, werk en gezondheidzorg?

Dat zijn de vragen waar het Erasmus Initiative Societal Impact of AI (AiPact) zich de komende jaren mee gaat bezighouden. Het interdisciplinaire Erasmus AiPact Initiative zal sterk gericht zijn op samenwerkingen binnen en buiten de universiteit, in de vorm van onderzoek, onderwijs en impact. We koesteren daarbij de kracht van ‘generation next’.

Openstaande vacatures

De eerste belangrijke stap is daarom het werven en steunen van aanstormend talent. Heb je wel eens stilgestaan bij de implicaties van AI in je dagelijks leven en je afgevraagd waar AI de samenleving naartoe zou brengen? Heb je een sterke intrinsieke drive om uit te zoeken wat AI-ontwikkelingen betekenen voor de wereld? Dan is een van de Top Talent Fellowships of PhD posities misschien iets voor jou!

Wil je reageren op de vacatures? Reageer dan snel via de bovenstaande links. De uiterste deadline om te reageren is op 15 oktober 2021.

Meer informatie

Interesse in de verdere ontwikkelingen het AI-Pact? Stuur dan een email met subject “engage AI-Pact” naar aipact@eur.nl of volg onze activiteiten via LinkedIn of onze website.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen