Arts in buitengewone omstandigheden

Lezing door Ingrid Mertens zur Borg

Hoe verleen je medische hulp midden in een oorlogssituatie? Waar we in Nederland normaal te maken hebben met hypermoderne ziekenhuizen die van alle gemakken zijn voorzien, is dit in bijvoorbeeld oorlogsgebieden wel anders. 

In deze lezing vertelt anesthesioloog dr. Ingrid Mertens zur Borg over haar werkzaamheden in de veldhospitalen van bijvoorbeeld Afghanistan, haar ervaringen als (voormalig) lid van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter en bij haar werk tijdens woestijnrally’s en in ontwikkelingslanden. Waarin verschillen deze situatie met die van hier?

Arts in buitengewone omstandigheden

Spreker

Dr. Ingrid Mertens zur Borg

Dr. Ingrid Mertens zur Borg is o.a. anesthesioloog bij het Erasmus MC, Luitenant-Kolonel reservist bij de Koninklijke Landmacht en forensisch arts.

Meer informatie

In de serie lunchlezingen Buitengewone artsen vertellen medici die buiten de muren van het ziekenhuis werken over hun unieke ervaringen. Voor ons buitengewoon, voor hen gewoon buiten. Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als je slachtoffers van een ramp moet identificeren? Of: Hoe verleent men hulp in het midden van een oorlogssituatie? En wat te denken over geneeskunde op de top van de Kilimanjaro? Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de ACO – MFVR.

Gerelateerde content

Extreme geneeskunde

Lezing door Joost ten Brinke over levensreddende hulp in extreme omstandigheden.
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen