Extreme geneeskunde

Lezing door Joost ten Brinke

Lunchlezing Buitengewone artsen door Joost ten Brinke over levensreddende hulp in extreme omstandigheden. Hoe help je iemand die een arm breekt tijdens het beklimmen van een bergtop? Of hoe ga je om met onderkoeling wanneer beschutting ver te zoeken is?

Traumachirurg dr. Joost ten Brinke vertelt in deze lunchlezing over geneeskunde in extreme omstandigheden. Zonder ziekenhuis of medische apparatuur moet er namelijk creatief worden omgegaan met medische problemen. Vaak ook nog in penibele situaties. Hoe spalk je bijvoorbeeld fracturen op een berg tijdens het skiën of vervoer je patiënten in onherbergzame gebieden? Kortom: hoe verleen je levensreddende hulp in extreme situaties?

Extreme geneeskunde

Spreker

Dr. Joost ten Brinke

Dr. Joost ten Brinke is traumachirurg en de oprichter van Stichting Outdoor Medicine. De stichting bevordert (internationale) samenwerking tussen (para)medici (en anderen) die geïnteresseerd zijn in expeditie geneeskunde, wildernisgeneeskunde of geneeskunde in extreme omstandigheden.

Meer informatie

In de serie lunchlezingen Buitengewone artsen vertellen medici die buiten de muren van het ziekenhuis werken over hun unieke ervaringen. Voor ons buitengewoon, voor hen gewoon buiten. Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als je slachtoffers van een ramp moet identificeren? Of: Hoe verleent men hulp in het midden van een oorlogssituatie? En wat te denken over geneeskunde op de top van de Kilimanjaro? Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de ACO – MFVR.

Gerelateerde content

Arts in buitengewone omstandigheden

Lezing door Ingrid Mertens zur Borg over medische hulp midden in een oorlogssituatie.
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen