Culture.Fashion, een open, waardegedreven, netwerk in fashion

De snelle levenscyclus van kleding, extreme verspilling van materialen, wereldwijd transport van grondstoffen en producten, vreselijke arbeidsomstandigheden en rampzalige gevolgen voor het klimaat moeten veranderen. Culture.Fashion is een open, waardegedreven netwerk op het gebied van mode en textiel dat toegewijde mensen bij elkaar brengt. Dr. Mariangela Lavanga (Erasmus Universiteit Rotterdam) is mede-initiatiefnemer van Culture.Fashion samen met FASHIONCLASH, MAFB, M-ODE, State of Fashion en TextileLab Amsterdam | Waag.

De snelle levenscyclus van kleding, extreme verspilling van materialen, excessieve wereldwijde transportatie van grondstoffen en producten, vreselijke arbeidsomstandigheden en rampzalige gevolgen voor het klimaat moeten veranderen. Wereldwijd groeit het draagvlak voor de noodzakelijke verandering, transparantie en verdere samenwerking die een divers scala modewaarden oplveren. Het initiatief zorgt ervoor dat financiële en ecologische waarden worden gecombineerd met sociale en culturele waarden.

Door Culture.Fashion worden verschillende partijen bij elkaar gebracht; nieuwe lokale initiatieven worden opgestart; een cultuur van samenwerking wordt gestimuleerd; tools worden gepresenteerd om het Nederlandse modelandschap te belichten; en de toekomst van de mode in Nederland in 2050 wordt verkend en vormgegeven in verschillende werkgroepen.

Dr. Mariangela Lavanga (Erasmus University Rotterdam) is een co-initiatiefnemer van Culture.Fashion.

Lees meer in het Engels.

 

Onderzoeker

dr. Mariangela Lavanga

Assistant Professor Department of Arts & Culture Studies

Read more
Gerelateerde content

ESHCC employees publish special issue on “The Past and Present of Fashion Cities”

Prof. dr. Ben Wubs, Dr. Mariangela Lavanga, and PhD candidate Alice Janssens have recently edited a Special Issue on “Fashion Capitals” in the academic journal …
Gerelateerde links
Lees meer over creative industries

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen