Daniel Trottier over complottheorieën in allereerste EURcast

Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert de EURcast, de podcast voor en door studenten. In de podcast gaan afwisselende hosts Tessa Meulen, student Internationaal bachelor in Communication and media, en David Boeren, student Marketing Management, in gesprek met onderzoekers van de EUR over diverse actuele onderwerpen. Vandaag verschijnt de eerste aflevering met Daniel Trottier over complottheorieën en digital vigilantism.

Zeker met het coronavirus lijkt het namelijk alsof deze zich steeds meer in het publieke debat nestelen. Hoe komt dit? En: welke rol spelen sociale media in de verspreiding van deze theorieën? David praat erover met Daniel Trottier, Associate Professor bij de afdeling Media en Communicatie van Erasmus School of History, Culture, and Communication.

Momenteel doet Trottier onderzoek naar het gebruik van digitale media voor sociale controle, afkeuring en shaming. Hij en zijn collega's hebben onlangs de open acces-titel Introducing Vigilant Audiences uitgebracht. Deze essaybundel gaat in op het fenomeen digital vigilantism: hoe digitaal publiek gebruik maakt van online sociale platforms om het sociale en politieke leven vorm te geven.

In deze podcast spreekt hij onder meer over QAnon, Viruswaarheid, pedojagers en meer online fenomenen die ook in het offline leven een steeds grotere rol spelen.

Luister naar de EURcast op al je favoriete platforms

Beluister de EURcast op Spotify.

Universitair Docent
Gerelateerde content
Gerelateerde links
Meer EUR podcasts

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen