De bioscopen zijn weer open!

Natuurlijk konden we de afgelopen weken gewoon films kijken, lekker vanaf je eigen bank. Maar na een paar weken alleen maar op je laptopscherm, verlang je toch wel weer naar zo’n heerlijke bioscoopzaal, met een megagroot scherm en een heerlijke stoel om in weg te zakken. Gelukkig mogen we weer en hopelijk doen de nieuwe richtlijnen niets af van de beleving. Hierbij een paar tips van team SG om te gaan zien in Rotterdamse bioscopen.

Omdat veel landen nog een lockdown zijn, zijn veel filmreleases uitgesteld of werden direct via allerlei online-streamingdiensten uitgebracht. Vandaar dat er een mix van oude en nieuwe films gaat draaien de eerste weken. Hierbij 5 tips:

Parasite

Dit is je kans om deze grote Oscar-winnaar 2020 alsnog op het grote doek te zien. Wat begint als een humoristische film waarbij een arm gezin langzaam infiltreert bij ene rijk gezin, verandert gaandeweg een superspannende thriller met een onverwacht einde. Dit is de eerste keer dat een niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film heeft gewonnen.

Te zien in KINO, LantarenVenster, Cinerama

Queen & Slim

De eerste date van Queen en Slim eindigt in een vlucht na een onbedoelde schietpartij op een blanke agent. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde, met de hulp van een kleurrijke groep mensen onderweg, de liefde voor elkaar ontdekken.

Te zien in KINO en Cinerama

Honey Boy

Semi-autobiografisch verhaal over de zware jeugd van acteur Shia Lebeouf, met hemzelf in de rol van zijn vader. De film is grappig, pijnlijk en aangrijpend.

Te zien in LantarenVenster, Cinerama, KINO

Do the Right Thing

Het was de film die Barack en Michelle Obama zagen tijdens hun allereerste afspraakje: Do the Right Thing’ (1989). Deze klassieker van Spike Lee laat op een snikhete dag de raciale spanningen zien tussen Italian – & African American inwoners in Brooklyn. De film is (helaas) nog steeds actueel te noemen voor het huidige Amerika.
Te zien in KINO en LantarenVenster

Call me by your name

Iedereen herinnert zich zijn/haar eerste vakantieliefde nog wel. Deze film staat bol van zomerhitte, hormonen en verwarrende situaties. Ga heerlijk op reis vanuit je bioscoopstoel naar het warme Italiaanse platteland.

Te zien in KINO

Ook te zien zijn: Gladiator (20e verjaardag), La La Land, Color Out of Space, Jojo Rabbit, The Lighthouse, The Gentlemen en heel veel andere films.
Let wel op: de meeste bioscopen vragen je vooraf een kaartje te kopen, omdat er nu veel minder plaats is dan normaal.

 

 

 

 

 

 


 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen