De zomer komt er aan! Deel 1

De grenzen gaan in Europa langzaam weer open en de eerste vluchten staan alweer gepland. Maar voor veel mensen wordt deze zomer anders dan anders. Gelukkig kun je door films de hele wereld over. En we hebben zoveel tips voor je, dat we er volgende week gewoon nog eens 15 geven.

1. Call Me by Your Name
Ultieme zomerfilm over een eerste (vakantie-)liefde, hangend aan het zwembad. Herkenbaar voor iedereen.

2. Roman Holiday
Klassieker met Gregory Peck en Audrey Hepburn uit 1953. En zelfs na meer dan een halve eeuw later en in zwart-wit, ziet Rome er tijdens de scootertocht er net zo prachtig uit als nu.

3. American Honey
De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt en rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje doorkruist. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

4. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
Australische komische roadmovie vol muziek, met o.a. Guy Pearce als drag queen die een letterlijk stoffig dorpje laten ontwaken.

5. Mamma Mia
Feelgood-musical op een Grieks eiland, vol met muziek van Abba. Meryl Streep steelt in deze sterrencast de show.

6. 127 Hours
Okee, misschien niet de meest logische film in dit rijtje, maar soms gaat het ook gewoon mis en kom je ineens vast te zitten met je hand tussen eeuwenoude rotsen in The Grand Canyon. Wel even wegkijken na uur 126. Waargebeurd drama met James Franco.

7. Into the Wild
Nog een waargebeurd drama over een jonge atleet die na zijn studie alles opgaf om naar Alaska te lopen en daar in de wildernis te gaan wonen. De film heeft ook een hele fijne soundtrack.

8. The Beach
Na Titanic gooide Leonardo di Caprio het over een andere boeg in deze backpackers-nachtmerrie die paradijselijk lijkt te worden en dan toch weer een nachtmerrie. Het beroemde Thaise strand is inmiddels afgesloten voor toeristen om de natuur te laten herstellen.

9. Slumdog Millionaire
De 18-jarige weesjongen Jamal uit de sloppenwijken van Mumbai, staat op het punt om 20 miljoen rupies te winnen in de Indische versie van ‘Weekend Miljonairs’. Hij is nog maar één vraag verwijderd van de overwinning, wanneer de politie hem aanhoudt op verdenking van vals spel. Hoe komt het dat hij het antwoord wist op alle vragen?

10. The Motorcycle Diaries
Aanstekelijke film over de jonge Che Guevara, die samen met een bevriende biochemicus, de enkele jaren oudere Alberto Granada een motorreis maakt door Zuid-Amerika, waarbij de nadruk ligt op het medeleven dat zij ontwikkelen voor de mensen die ze ontmoeten.

11. La Dolce Vita
Dansen in de Trevi-fontein in Rome, wie wil dat nu niet? Deze klassieker van Federico Fellini is er een om minstens een keer gezien te hebben.

12. Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice
Prachtige documentaire van Daan Veldhuizen over de impact van toerisme op de meeste authentieke plekken ter wereld (het backpackers-dilemma) en het leven van twee vrienden met elk hun eigen wensen voor de toekomst.

13. An
Subtiele en ontroerende film over een Japanse pannenkoekenbakker met schimmig verleden die iedere dag braaf naar zijn kraampje gaat om zijn pannenkoeken met anko (zoete pasta gemaakt van rode adukibonen) te verkopen. Dan komt er een oud vrouwtje langs, die veel betere anko kan maken dan hij. Hij neemt haar in dienst en daarmee is zijn geregelde, bijna onzichtbare bestaan definitief voorbij.

14. Tanna
Romeo en Julia op een eiland in de Stille Zuidzee. Locaal folkloreverhaal, verteld door de bewoners van het eiland zelf, waardoor je een goed idee krijgt van hoe het eilandleven en nu en vroeger aan toe ging.

15. The Grand Budapest Hotel
Een typische Wes Anderson-film met een sterrencast als de meest rare typetjes. Ralph Fiennes speelt de flamboyante conciërge van een 5-sterren hotel die verdacht wordt van moord, uit handen probeert te blijven van fascisten en jonge geliefden bij elkaar probeert te brengen. En oh ja een hotel probeert te runnen.

Gerelateerde content
Laat je mee op reis nemen door film deze zomer. SG bereid je voor op reizen vanuit je luie stoel met 15 nieuwe filmtips!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen