De zomer komt eraan! Deel 2

De grenzen gaan in Europa langzaam weer open en de eerste vluchten staan alweer gepland. Maar voor veel mensen wordt deze zomer anders dan anders. Gelukkig kun je door films de hele wereld over. Met de tips van vorige week is dit de top 30 van de beste zomerfilms volgens SG:

1. Thelma & Louise
Must-see roadmovie waarin Susan Saradon en Geena Davis, beide een Oscar-nominatie, twee vastgeroeste hartsvriendinnen spelen. Ze gaan met z'n tweeën een paar dagen op roadtrip om de zinnen te verzetten. Tijdens een tussenstop zorgen de onwelkome attenties van een opdringerige kerel voor gewelddadige escalatie, en moeten de twee vriendinnen op de vlucht.

2. Wild
Na tragische ervaring en periode vol seks en drugs besluit twintiger Cheryl Strayed (overtuigend gespeeld door Reese Witherspoon, die de film ook meeproduceerde) ruim 1700 kilometer lange wandeltocht van Mexico naar Canada te ondernemen. Mooie beelden van de wandeltocht worden afgewisseld met flashbacks over hoe het zover gekomen is.

3. Cast Away
We dromen er allemaal wel eens van, lekker niks moeten op een onbewoond eiland. Maar Tom Hanks laat ons zien dat in je eentje zien te overleven niet zo makkelijk is. Gelukkig heeft hij bal Wilson om tegen aan te praten. Verplicht thuis zitten en van alle gemakken voorzien zijn heeft toch ook wel wat, realiseer je je na het zien van deze film.

4. Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Dromerige Amelie besluit mensen in haar omgeving zetjes te geven om die succesvolle carriere te vinden, een familieband te herstellen, nare bazen uit te schakelen of de liefde te vinden. Maar hoe zit het met haar eigen leven en die mysterieuze man van de fotohokjes?  Boek je ticket naar Parijs maar alvast!

5. Vicki Christina Barcelona
Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikaanse vrouwen die de zomer in Barcelona doorbrengen. Daar ontmoeten ze een Spaanse schilder (Javier Bardem) en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw (Penélope Cruz). Samen raken ze verwikkelt in een romantisch avontuur.

6. Visage Village
Documentaire waarin kunstenaars Agnès Varda (88 jaar) en JR (33 jaar) door heel Frankrijk rijden om op verlaten of vreemde plekken de lokale bevolking op reusachtige fotoprints vast te leggen en met elkaar in gesprek te krijgen.

7. Moonrise Kingdom
Wes Anderson film waarbij een weesjongen wegloopt van zijn scoutingkamp om samen met zijn penvriendin en grote liefde de wijde wereld in te trekken. Maar dan op een eiland met topacteurs in verschillende rollen en absurdistische scenes, waarbij je hoopt dat ze het samen gaan redden.

8. La Piscine/ A Bigger Splash
Franse klassieker waarin vier mensen elkaar treffen rond een zwembad bij een luxe villa in Saint-Tropez. Geliefden Marianne (Romy Schneider) en Jean-Paul (Alain Delon) krijgen bezoek van Harry, Marianne’s ex-minnaar, en diens jonge, aantrekkelijke dochter Penelope (Jane Birkin). Als Jean-Paul zijn begerig oog op Penelope laat vallen, gaat alles mis. A Bigger Splash is een remake met top-acteurs Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson. Beiden geven je het heerlijk warme zomergevoel.

9. Y Tu Mamá También
Mexicaanse tieners Julio en Tenoch (Bernal en Luna) ontmoeten op een feestje de tien jaar oudere Luisa (Verdú) en halen haar over om een tripje te maken naar het door hun verzonnen paradijselijke strand Boca del Cielo. Op hoop van zegen koerst het drietal in een geleende auto richting zee en beleeft onderweg het soort ziltig avontuur dat in het verlengde ligt van de combinatie van twee hitsige pubers, een dito vrouw en hoge temperaturen.

10. Eat Pray Love
Julia Roberts gaat op zoek naar zichzelf in Italië, India en Indonesië: ze eet de beste pizza ter wereld in Italië, leert stilzitten in een yogacentrum in India en valt uiteindelijk in de charmante armen van Javier Bardem op Bali. 3 betoverende plekken voor de prijs van 1 dus in deze film.

11. Before Sunrise
Ontluikende liefde nog voor de zonsopgang in Wenen tussen een Amerikaanse jongen en Franse dame die elkaar ontmoeten in de trein. En om te weten hoe het verder gaat, kijk je gewoon de opvolgers Before Sunset en Before Midnight

12. Peanut Butter Falcon
Nog maar net uit de bioscoop, maar zeker eentje voor in dit rijtje. De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

13. Free Solo
Sympathiek portret van de Amerikaanse klimmer Alex Honnold, die ongezekerd de 975 (!) meter hoge bergwand El Capitan wil beklimmen. Alsof dat al niet bloedstollend genoeg is, gaat de eerste helft van deze documentaire in op de voorbereiding en risico’s, terwijl de tweede helft diverse pogingen voor de klim laten zien. Te bekijken op een zo’n groot mogelijk scherm!

14. Les Vacances de Monsieur Hulot
Jacques Tati regisseert en speelt het titelpersonage in deze klassieker op een vakantie waarin alles wat mis kán gaan ook daadwerkelijk misgaat.

15. Dirty Dancing
Vakantie met je ouders met allerlei activiteiten voor de wat oudere bezoekers. Dan zijn de feestjes van het personeel een stuk leuker en broeieriger. En dan wordt de jonge Baby gevraagd om in te vallen bij een danswedstrijd door haar zomerliefde.

En dan zijn er natuurlijk nog alle James Bond films, Indiana Jones, Tombraiders en vele vele anderen. We hopen dat je een heerlijke zomer hebt (met of zonder films)!

Gerelateerde content

De zomer komt er aan! Deel 1

Laat je mee op reis nemen door film deze zomer. Een scootertocht door Rome, wandelen door de Grand Canyon of roadtrippen met je beste vrienden. SG bereid je…

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen