Erasmus Universiteit Rotterdam pioniert de toekomst van het onderwijs met de Apple Vision Pro

Cleo Anderson draagt de Apple Vision Pro in de Rotterdamse Markthal.
Cleo Anderson draagt de Apple Vision Pro in de University Library op campus Woudestein.
ErasmusX

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) presenteert een fascinerende reis naar de toekomst met 'Een Dag uit het Leven van een Student met de Apple Vision Pro'. EUR is één van de eerste universiteiten buiten de Verenigde Staten die toegang heeft verschaft tot de Apple Vision Pro. In deze wereldprimeur kunnen kijkers in de schoenen van een echte student stappen om de transformerende kracht van immersieve technologie in actie te zien - in het echte leven, ongescript.

Wat is de Apple Vision Pro?

De Apple Vision Pro is een apparaat dat de digitale wereld combineert met de echte wereld. Zie het als een soort superslimme bril: wanneer je deze draagt zie je niet alleen de echte wereld om je heen, maar ook digitale beelden en informatie die er overheen worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat alles heel echt en natuurlijk aanvoelt. Je kunt het apparaat bedienen met je ogen, handen en stem, waardoor het intuïtief in gebruik is. Het scherm is daarnaast zeer scherp en gedetailleerd, waardoor digitale content er levensecht uitziet. Bovendien kun je je ook onderdompelen in een volledig virtuele wereld wanneer je maar wilt, en digitale omgevingen ervaren alsof je er echt bent. De Apple Vision Pro is momenteel alleen beschikbaar in de VS sinds de lancering in februari dit jaar, maar Apple kondigde onlangs tijdens hun jaarlijkse WWDC-evenement aan dat het apparaat op 12 juli ook naar Europa komt (in eerste instantie eerst in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk).

Cleo Anderson draagt de Apple Vision Pro op de Rotterdamse markt.
ErasmusX

Een glimp van de toekomst

De video volgt Cleo Anderson, een masterstudent aan EUR. Van de intieme momenten van haar ochtendroutine tot de bruisende energie van de Rotterdamse markt, het campusleven, studeren en ontspanning aan het einde van de dag; elk aspect van haar dag wordt tot leven gebracht door de lens van de Apple Vision Pro. "Een dag uit het leven van een student met de Apple Vision Pro" biedt kijkers een diepgaande, eerlijke en menselijke ervaring - én een kijkje in het leven van een echte student. Zo zien we Cleo bijvoorbeeld in de Universiteitsbibliotheek een studieomgeving creëren die alleen zij kan zien, maar zien we haar ook genieten van een ontspannende meditatiesessie in een volledig digitale wereld aan het einde van haar dag. Deze ervaringen laten de transformerende kracht van de Apple Vision Pro zien, en de impact die het apparaat kan hebben op het creëren van een boeiende en effectieve (leer)omgeving.

En dan is er nog het sociale aspect van het dragen van zo'n apparaat gedurende een hele dag. Hoe reageren nietsvermoedende omstanders wanneer ze Cleo zien met de Apple Vision Pro? Wat voor effect heeft het op menselijke interactie wanneer er digitale lagen tussen hen in staan, in een wereld die al steeds digitaler wordt? Deze video biedt kijkers van alle leeftijden en interesses een glimp van de toekomst, een wereld waarin sci-fi films ineens niet meer zo fictief lijken.

Verkenning van de interactie tussen mens en technologie

"Wij wilden het snijvlak van technologie en menselijke ervaring op een unieke manier verkennen door kijkers onder te dompelen in het dagelijks leven van een student hopen we gesprekken aan te wakkeren over de rol van Immersieve Technologieën in het vormgeven van onderwijs en onze toekomst in het algemeen. Met de opkomst van apparaten zoals de Apple Vision Pro helpen sociale experimenten zoals deze ons een beter begrip te krijgen van hoe die toekomst eruit zou kunnen zien, en hoe we ons daarop kunnen voorbereiden."

Simeon van Eijl

Projectleider Immersieve Technologie bij ErasmusX,

Experimenteren met immersieve technologieën is niet nieuw voor EUR, die eerder dit jaar hun "Immersive Xperience Lab" opende (een samenwerking tussen ErasmusX en het Erasmus Centre for Data Analytics). Dit is een plek waar EUR-academici, studenten, niet-academisch personeel, en mensen uit het bedrijfsleven en de overheid samenkomen om te experimenteren met Immersieve Technologieën. In het Immersive Xperience Lab wordt geëxperimenteerd met diverse VR brillen van verschillende leveranciers

Cleo Anderson draagt de Apple Vision Pro terwijl ze yoga doet op haar balkon.
ErasmusX

Niet alleen voor tech-enthousiastelingen

Deze video is geen tech-review; het is de oprechte ervaring van een echte student en een inzicht in hoe deze (nieuwe) technologie in het dagelijks leven gebruikt kan worden. Het laat zien hoe de Apple Vision Pro dagelijkse activiteiten kan beïnvloeden, van studeren tot socializen en ontspannen. Vanuit dit menselijke perspectief toont de video de praktische voordelen en toepassingen van een modern apparaat zoals de Apple Vision Pro, waardoor het verhaal toegankelijk en boeiend is voor iedereen, en dus niet alleen voor zij die van technologie houden. Door middel van het tonen van echte menselijke interacties en reacties, benadrukt de video het transformerende potentieel van deze innovatieve technologie op een manier die tot de verbeelding spreekt en begrijpelijk is voor iedereen.

Zie de toekomst zich voor je ogen ontvouwen
"Een Dag uit het Leven van een Student met de Apple Vision Pro" biedt een fascinerende kijk op de mogelijke toekomst van het onderwijs, maar ook het leven in zijn algemeen. Dit initiatief belooft de verbeelding van mensen wereldwijd te prikkelen en laat zien hoe immersieve technologieën het leren en menselijke interactie kan herdefiniëren.

Cleo Anderson wearing the Apple Vision Pro in the Rotterdamse metro.

A Day in the Life of a Student with the Apple Vision Pro

Meer informatie

Dit evenement wordt georganiseerd door ErasmusX. ErasmusX is een innovatiecollectief dat werkt aan de toekomst van onderwijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer informatie vind je op hun website.

Gerelateerde content
De ruimte voor immersieve technologieën brengt EUR-wetenschappers, studenten, ondersteunend personeel en professionals uit het bedrijfsleven en overheid samen.
Vrouw probeert VR-bril uit tijdens opening Immersive Tech Space.
Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) verleggen immersieve technologieën de grenzen van onderzoek, onderwijs en maatschappelijke impact.
Woman wearing VR gear at Immersive Tech soft opening

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen