Hoe bereik je beter sociale groepen bij sociaal wetenschappelijk onderzoek?

Afrikaanderwijk Cooperatie en Rotterdamse onderzoekers laten hun licht hierover schijnen.

Sociale wetenschappers zien de deelname aan hun onderzoek teruglopen. Hoe komt dat en hoe kan het beter? Margriet Oostveen, journalist van de Volkskrant ging op bezoek bij de leden van de Afrikaanderwijk Coöperatie in Rotterdam, die zeer in trek zijn bij onderzoekers, maar nu ook niet meer willen meedoen. En sprak met sociaal-wetenschappers van onder andere de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) die veel onderzoek doen in Rotterdam naar diverse sociale groepen over hoe dat komt? En op zoek zijn hoe het beter kan door bewoners gelijkwaardiger rol te laten krijgen in het sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

Rotterdamse onderzoekers aan het woord: Hoogleraar Sociologie Godfried Engbersen  (ESSB, WRR), stadsonderzoeker Beitske Boonstra (ESSB), onderzoeker slimme stad Jiska Engelbert (ESSB), stadsonderzoeker Els Leclerq (TUDelft, ESSB)

Volledige artikel

In deze Rotterdamse wijk zijn bewoners nu wel genoeg onderzocht: ‘Ze denken dat ze hier even data kunnen komen halen’ door Margriet Oostveen
Volkskrant 21/22 oktober 2023 

Meer informatie

Marjolein Kooistra, communicatie ESSB, 06 83676038, kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen