ICE en ASN Bank doen onderzoek naar leefbaar loon in de kledingindustrie

ICE en ASN Bank doen onderzoek naar leefbaar loon in de

ASN Bank onderzocht samen met het Impact Centre Erasmus (ICE), expertisecentrum van Erasmus Universiteit Rotterdam, veertien grote kledingmerken. ASN wilt dat in 2030 alle productiemedewerkers van de textiel- en kledingbedrijven waarin zij investeert een leefbaar loon krijgen. 

In het onderzoek ligt de focus op het beleid van de bedrijven met betrekking tot het loon dat zij uitbetalen aan werknemers in productielanden. ASN Bank heeft zich als doel gesteld dat alle merken waarin zij investeert in 2030 een leefbaar loon betalen aan hun productiemedewerkers. Dr. Karen Maas is programmadirecteur van het ICE. Haar dagelijks werk is het meten van impact op het gebied van duurzaamheid. 'Wetenschap en praktijk laten zien dat ze samen een model kunnen ontwikkelen waardoor financiële instellingen beter kunnen sturen op positieve impact', Aldus Dr. Karen Maas. 'Juist een financiële instelling heeft invloed door ergens wel of niet in te beleggen. Dit zorgt voor een ‘multipliereffect’. Daardoor genereert de sector meer positieve impact dan zijzelf voor mogelijk zou houden.'

Meer informatie

Het Erasmus Centre for Impact (ICE) gebruikt haar wetenschappelijke kennis en kunde om samen met een diverse groep organisaties meer grip te krijgen op de realisatie van hun maatschappelijke ambities door vanuit impact te denken, impact te meten en op impact te sturen.

Voor meer informatie  over het ICE, klik hier
Voor de managementsamenvatting van het onderzoek, klik hier.

Voor meer informatie over het onderzoek, klik op de onderstaande links:

Trouw: ASN Bank pakt lage lonen textiel aan

Telegraaf.nl: Kledingbedrijf moet 'leefbaar loon' uitbetalen

Zembla: Veel kledingbedrijven betalen nog steeds geen leefbaar loon

DuurzaamBedrijfsleven.nl: ASN Bank strijdt voor leefbaar loon in de kledingsector

Linda nieuws: ASN Bank doet onderzoek naar leefbaar loon in de kledingindustrie

FOK!: Kledingbedrijf moet 'leefbaar loon' uitbetalen

Nieuws.nl: Kledingbedrijf moet 'leefbaar loon' uitbetalen