Ina Sjerps strategisch adviseur College van Bestuur EUR

Ina Sjerps
Eric Fecken

Mr.drs. Ina Sjerps is per 1 november 2018 benoemd tot strategisch adviseur van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is nu nog gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam. 

Het College van Bestuur is zeer verheugd met de overstap van Ina Sjerps naar de universiteit. Met haar kennis, expertise en (inter)nationale netwerk kan ze als strategisch adviseur een majeure bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de strategische doelen van de Erasmus Universiteit. Momenteel werkt de EUR aan een nieuwe strategie

Over Ina Sjerps

Ina Sjerps (1959) studeerde Nederlands Recht en Politicologie (afstudeerrichting Internationale Betrekkingen en Volkenrecht) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft een staat van dienst als leidinggevende bij organisaties in de publieke sector, steeds op het snijvlak van politiek, bestuur en organisatie. Zo was zij onder andere zakelijk directeur van het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) aan de Universiteit van Amsterdam en Directeur Servicecentrum Drechtsteden. In 2011 werd ze gemeentesecretaris van gemeente De Ronde Venen, gevolgd door de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Apeldoorn en, op dit moment, de gemeente Rotterdam. 
 

Meer informatie

Jacco Neleman, woordvoerder CvB, email: jacco.neleman@eur.nl, 06 22 99 22 30