Strategie 2024

Creating positive societal impact

In de snel veranderende wereld van vandaag verwacht de samenleving een verbond met universiteiten. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) neemt haar verantwoordelijkheid en samen met onze community gaan we complexe maatschappelijke uitdagingen aan. De EUR formuleert oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Onze missie luidt dan ook: een positieve maatschappelijke impact creëren. We doen dat 'the Erasmian way'.

One university, one community, one goal

Bekijk in het onderstaande filmpje waarom onze missie zo belangrijk is en hoe we dit gaan invullen de komende jaren:

Strategy 2024

Download onze gehele strategie ‘Erasmus Strategy 2024, Creating positive societal impact, the Erasmian Way’. 

Of lees een samenvatting van het strategisch plan:

Strategy 2024 Publieksversie

Missie statement

We streven ernaar om hedendaagse, complexe maatschappelijke uitdagingen te leren begrijpen en met ons onderwijs en onderzoek een bijdrage te leveren aan de oplossing ervan. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze externe partners op zowel lokaal niveau als wereldwijd. 

Wij kunnen onze missie volbrengen omdat wij een onderzoeksintensieve wetenschappelijke instelling zijn die excellente academische kennis en vaardigheden ontwikkelt en deelt. Ons onderwijs helpt studenten om de vaardigheden te ontwikkelen die ze op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt nodig hebben, met de bezieling en het vermogen om bij te dragen aan een positieve maatschappelijke impact. Ons onderzoek wordt gedreven door de nieuwsgierigheid van ons wetenschappelijk personeel en door een sterke focus op kwaliteit en (maatschappelijke) relevantie. Dit heeft geleid tot een onderzoeksportefeuille die het hele onderzoekscontinuüm bestrijkt, van fundamenteel tot meer toegepast onderzoek, allemaal essentieel voor het vervullen van onze missie.

Impact & Relevance 2014-2018

Download en lees de EUR strategie Impact & Relevance voor de periode 2014-2018.