IWD 2021: Choose to Challenge

Op deze pagina vind je een overzicht van evenementen en vieringen die wij organiseerden op Internationale Vrouwendag (International Women's Day - IWD) 2021. Hoewel maandag 8 maart de dag in kwestie is, zijn wij van mening dat het belang en de thema's, namelijk het bestrijden van stereotypen en vooroordelen en het vieren van vrouwen, veel verder gaan dan één enkele dag.

Het IWD-programma van 2021 begon al ruim voor 8 maart met een gratis online vertoning van de documentaire 'Picture a Scientist' op vrijdag 5 maart. Het programma strekte zich ook uit tot ver na maandag 8 maart, met de onthulling van 'The Future of Women': een reeks minidocumentaires die door de EUR-gemeenschap zijn gemaakt over gendergelijkheid in een post-COVID-wereld.

Niettemin werd op maandag 8 maart ook een aantal evenementen georganiseerd om deze belangrijke dag te vieren. Deze evenementen boden een platform voor onze gemeenschap om te discussiëren over het streven naar meer gendergelijkheid, hetgeen een belangrijke maatschappelijke impact heeft, en hoe we dit samen kunnen realiseren.

Tijdens het speciale programma waren er bijdragen van o.a. Prof. Ed Brinksma, Prof. Semiha Denktaş, Dr. Vidhi Chaudri, Dr. Mark van Ostaijen, Dr. Ginie Servant-Miklos and Prof. Hanneke Takkenberg.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen