Nederlands Fotomuseum Expo: Stay Healthy

Je kunt er weer op uit! Vanaf 1 juni is o.a. het Fotomuseum weer open. Paulien Oltheten exposeert haar werk uit deze quarantaine tijd ‘Stay Healthy’.

Stay Healthy

Met het werk Stay Healthy gaat het fotomuseum in op de actualiteit. Het publieke domein staat in 2020 plotseling in een ander perspectief. Stay Healthy is een serie van 15 korte videoportretten, waarin Oltheten een verscheidenheid aan interpretaties en omgangsvormen tussen personen in Amsterdam en omgeving laat zien.

Vanwege de wereldwijde pandemie en de oproep om binnen te blijven, initieert TAAK de serie ‘In Quarantaine’, waar kunstenaars de ruimte krijgen om hun reflecties, overwegingen en ideeën over deze uitzonderlijke periode in tekst, audio en beeld te delen.

Paulien Oltheten is een van de kunstenaars die op uitnodiging van TAAK nieuw werk maakt tijdens de COVID-19 pandemie. Oltheten gaat hiervoor op zoek naar voorbeelden van menselijk contact binnen die stilte en steriliteit. Vergeleken met andere landen biedt Nederland in deze periode nog relatief veel ruimte aan individuen om de maatregelen naar eigen inzicht vorm te geven.

Meer informatie vind je hier!
Kaarten online reserveren kan via deze link.