Studenten Erasmus University College wonen straks hartje stad

Vanaf september wonen de studenten van het Erasmus University College, dat sinds 2013 aan de Nieuwemarkt is gevestigd, in hartje stad. Dan nemen 218 eerstejaars studenten hun intrek in een omgebouwd kantoorpand aan het Stadhuisplein naast de Coolsingel.

Daarmee komt een langgekoesterde wens in vervulling van de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam: de universiteit en haar studenten worden meer zichtbaar in het centrum van de stad.

Het gebouw aan het levendige en bruisende Stadhuisplein is door de nieuwe eigenaar aangekocht om het te herontwikkelen tot combinatie van winkels, horeca, studentenhuisvesting en verblijfsgebieden. Het exterieur is ontworpen door VanWilsumVanLoon Architecten, ontwerpbureau Standard Studio tekende voor het interieurconcept. Aannemer Du Prie realiseert met haar partners in hoog tempo de verbouwing, zodat de studenten  eind augustus hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe kamers.

Voor het Erasmus University College (EUC) sluit het nieuwe pand, dat de nieuwe naam LUCIA krijgt, prima aan bij de huisvestingswensen van haar studenten. Iedere student krijgt in het gebouw een eigen modern gemeubileerde- en gestoffeerde studio (inclusief keuken en badkamer). Daarnaast zijn er gezamenlijke faciliteiten zoals wasmachines en een dakterras. De universiteit is een langjarige overeenkomst aangegaan, waarmee het EUC goede huisvesting voor haar eerstejaars studenten heeft gewaarborgd.

Decaan van het EUC Maarten Frens: “Ik ben verheugd dat we de huisvesting van onze studenten op deze centrale locatie in de stad hebben kunnen regelen. Ik denk dat de aanwezigheid van studenten, die afkomstig zijn van over de hele wereld, niet alleen positief bijdraagt aan het gebied rond de Coolsingel, maar  ook aan Rotterdam, als stad die kijkt naar de toekomst. Studenten verblijven alleen het eerste studiejaar op deze locatie. Na dit jaar verspreiden zij zich over de hele stad.”

Dit is een belangrijke stap in de verdere verankering van het EUC in de Rotterdamse samenleving. In het onderwijs en de activiteiten naast het reguliere onderwijs wordt de stad overigens ook uitdrukkelijk betrokken, zoals kortgeleden met het proefstudeerprograma EUCjr voor scholieren van Rotterdamse middelbare scholen.

Erasmus University College

Het Erasmus University College  is gestart in 2013 en is gehuisvest aan de Nieuwmarkt in het centrum van Rotterdam. Bij het EUC volgen excellente studenten uit binnen- en buitenland drie jaar een bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences, met een ruim aanbod van vakken uit de geestes-, sociale en exacte wetenschappen. De opleiding kreeg het predicaat Topopleiding in de Keuzegids Hoger Onderwijs. Mede door de gezamenlijke huisvesting in het eerste studiejaar vormen de studenten een hechte gemeenschap tijdens hun studie, wat de opmaat is naar een krachtig internationaal netwerk in hun toekomst.

Publicatiedatum: 20 juni 2017