Noord-Korea: A Country Behind Closed Doors

Geopolitische lezing door prof. Remco Breuker

Nucleaire tests en dreigementen, berichten over executies en werkkampen, en strenge regels over wat wel en niet is toegestaan binnen de landsgrenzen. Noord-Korea blijft de internationale krantenkoppen halen. Ondanks de periodieke radiostilte vanuit het land, blijft het een macht om rekening mee te houden. De strategie van Kim Jong-Un lijkt soms eigenzinnig, heen en weer springend tussen dreigen en toenadering. Het roept de vraag op hoe het toch mogelijk is dat Kim Jong-Un nog steeds aan de macht is. Wat is de geopolitieke strategie van Noord-Korea?

De afgelopen jaren is Noord-Korea vaak in het nieuws geweest. Vooral de historische top tussen toenmalig president Trump en Kim kreeg in 2018 veel aandacht. Is er iets terechtgekomen van deze ontmoetingen? Hoe ziet het leven in Noord-Korea er tegenwoordig uit? In deze lezing vertelt professor Remco Breuker ons over de geopolitieke strategie van Noord-Korea en wat we weten over het leven van de mensen in het meest geïsoleerde land ter wereld. 

A County Behind Closed Doors (livestream)

Spreker

Professor Remco Breuker

Remco Breuker is Professor en Chair of Korean Studies aan de Universiteit Leiden. In zijn onderzoek kijkt hij voorbij het beeld van Noord-Korea als dictatoriale vijand. Breuker bestudeert de Koreaanse taal en geschiedenis om ons begrip van het land te verbeteren. Maar meer nog dan het land, staan de inwoners van Noord-Korea hierbij centraal, met inbegrip van diegenen die buiten de landsgrenzen wonen.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen