Onderzoeksprijs toegekend aan Daphne van de Bongardt

De Onderzoeksprijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt toegekend aan een lid van de wetenschappelijke staf van de Erasmus Universiteit die een uitstekende prestatie heeft geleverd op het gebied van onderzoek. Dit jaar is de winnaar van de Onderzoeksprijs dr. Daphne van de Bongardt. Zij is universitair docent bij het Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS) sinds 2016. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen en bevorderen van de relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren. 

De jury prijst Van de Bongardt voor de maatschappelijke impact en relevantie van haar onderzoek en is zeer enthousiast over het creatieve thema van het onderzoek en de creatieve manieren waarop dr. Van de Bongardt data verzamelt. Daarnaast waardeert de jury het uitgebreide internationale netwerk dat ze in korte tijd heeft opgebouwd en het interdisciplinaire karakter van haar onderzoek en de bijbehorende publicaties. 

Over

Daphne van de Bongardt behaalde een Master of Sciences diploma in Sociologie (2008) en Pedagogische- en Onderwijskunde (2011). 

Haar huidige onderzoek weerspiegelt haar multidisciplinaire achtergrond en richt zich op biopsychosociale correlaten van normatieve//risciovolle/positieve aspecten van ontwikkelingspatronen in de romantische relaties en seksualiteit van adolescenten en jong volwassenen, met een sterke focus op verschillende sociale contexten (eg. gezinnen, relaties met leeftijdsgenoten, scholen, media). In haar onderzoek gebruikt ze meerdere kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden (bijv. longitudinale vragenlijsten, dagelijkse dagboeken, video-observaties van dyadische interacties, semi-gestructureerde diepte-interviews, speeddaten, meta-analyse).  

In 2017 ontving ze een prestigieuze Veni-beurs van NWO voor haar onderzoeksproject "Lovely sex or sexy love?". In dit project, dat de komende vier jaar zal worden uitgevoerd, zal ze onderzoeken hoe relationele en seksuele ontwikkelingen zijn verweven; tussen individuen (na verloop van tijd) en tussen jonge romantische koppels. 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Opening Academisch Jaar 2018-2019 in de Laurenskerk. 

Meer informatie

 

Marjolein Kooistra, mediarelatiess ESSB, kooistra@essb.eur.nl 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen