PhD onderzoekers produceren podcastserie: "Law Out Loud"

Vier PhD onderzoekers van de Erasmus Graduate School of Law hebben een podcastserie gemaakt waarin PhD onderzoekers van de EGSL actuele juridische kwesties bespreken met senior experts. De PhD onderzoekers (foto): Josje de Vogel, Priskila Penasthika, Mathijs Giltjes, Eva Nissioti en Liam Wells, lichten hun onderzoeksthema's toe aan professoren van binnen de Erasmus Universiteit en aan externe experts. Dit zijn onder meer: ​​hoogleraren Xandra Kramer en Louis Visscher; universitair docenten Johan Vannerom en Elena Kantorowicz-Reznichenko; en branchedeskundige Piebe Teeboom van FIA EPTA.

Luister hier naar alle afleveringen van Law out Loud

Law Out Loud wordt gefinancierd door de Erasmus Graduate School of Law en elke aflevering wordt geproduceerd en bewerkt door PhD onderzoekers van EGSL: Liam Wells, Josje de Vogel, Sophia Paulini en Georgia Antonopoulou. De subsidie ​​van 5000 euro werd toegekend door de EGSL na hun succes in de 'Call for Ideas'-wedstrijd van 2019. Vijf afleveringen zijn opgenomen of in productie voor de eerste serie, en de producenten starten binnenkort de aanmeldingsprocedure voor de tweede serie voor junior researchers. De afleveringen in serie één beslaan een breed scala aan onderwerpen.

  1. Josje en Johan: Consumentenbescherming en private lease in de mobiliteitssector
  2. Tita en Xandra: Rechtskeuze in internationale commerciële contracten
  3. Mathijs en Piebe: High Frequency Trading in financiële markten
  4. Eva en Louis: Economische inzichten over particuliere arbitrage en collectieve schikking
  5. Liam en Elena: Risicoperceptie, nudging en de regulering van vaccins

Aflevering 3: Mathijs en Piebe: “High Frequency Trading in Financial Markets”

Aflevering 3 van Law Out Loud is de nieuwste aflevering in de eerste serie. PhD-onderzoeker Mathijs Giltjes daagt financiële reguleringsdeskundige Piebe Teeboom - secretaris-generaal van de FIA ​​European Principal Traders Association (FIA EPTA) - uit over verschillende kwesties met betrekking tot High Frequency Trading in financiële markten. Wat is High Frequency Trading en welke rol speelt het op moderne financiële markten? Kan High Frequency Trading het risico op marktmanipulatie of handel met voorkennis in sommige gevallen vergroten?

De discussie in de aflevering raakt zowel de voordelen als de risico's van High Frequency Trading. Deze praktijk, mogelijk gemaakt door algoritmische handelstechnologie, wordt aangevoerd om liquiditeit te verschaffen aan markten waar dat hard nodig is, en om transactiekosten te verlagen, waardoor de efficiëntie toeneemt. Aan de andere kant hebben sommigen hun bezorgdheid geuit over het feit dat bedrijven die zich bezighouden met High Frequency Trading kunnen profiteren van marktvolatiliteit - ook tijdens het begin van de COVID-19-pandemie begin 2020. Hoewel sommige handelaren merken dat ze een voorsprong hebben door de invoering van technologieën, voelen anderen dat ze achterblijven. De vraag rijst of degenen die vooraan staan ​​in de technologierace, wettelijk moeten worden beperkt. Is verdere regelgeving nodig? In aflevering drie van Law Out Loud wordt Piebe uitgedaagd door Mathijs over verschillende lastige aspecten van High Frequency Trading en krijgt hij een aantal goed onderbouwde reacties.

Gastheer: Liam Wells
Junior: Mathijs Giltjes
Senior: Piebe Teeboom

Meer informatie

op LinktreeTwitterInstagramFacebook and LinkedIn

Gerelateerde content

EUR-studenten maken podcast om wetenschap toegankelijker te maken

In de podcastserie “Research in Reach’ willen een tweetal studenten de brug slaan tussen wetenschap en maatschappij. Zo zoeken ze onder meer hun eigen docenten thuis...

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen