Rising up against inequality in academia

Rondetafelgesprek met Semiha Denktaş en Hanneke Takkenberg over genderongelijkheid in de academische gemeenschap

Hoe kunnen we transparanter worden? Wat zijn mogelijke oplossingen, niet alleen voor organisaties maar ook voor individuen? Hoe kunnen we een culture of care creëren? Wat maakt de academische wereld anders dan andere sectoren die met deze problemen worstelen? En welke handvatten kunnen ons een nieuw perspectief bieden om de wetenschap zelf meer divers, rechtvaardiger en opener te maken?

In het rondetafelgesprek beantwoorden Semiha Denktaş en Hanneke Takkenberg vragen, delen ze hun best practices en zoeken ze samen met het publiek naar manieren om schadelijke patronen op de werkvloer te doorbreken.

Rising up against inequality in academia

Spreker
Biography
Hoogleraar Gedragswetenschappen bij ESSB, Chief Diversity Officer en bestuurslid van Female Academics Moving into Equity.
Spreker
Biography
Hoogleraar Managementonderwijs gericht op Women in Business bij RSM. Ze is co-uitvoerend directeur van het Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO).
Presentator
Biography
EUC, History and Philosophy of Education.
Meer informatie

Dit is een programma van Studium Generale, het Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO) en het Diversity & Inclusion Office EUR.