Rutger Engels start tour langs 40 onderzoeksgroepen

Wat speelt er bij onderzoekers? Wat kan er beter in de universiteit? Hoe sluit onderwijs aan op onderzoek? En hoe creëren we meer impact vanuit onderzoek? Dergelijke vragen komen voorbij in de open gesprekken tussen rector magnificus Rutger Engels en 40 onderzoeksgroepen van de Erasmus Universiteit. Afgelopen vrijdag was het eerste bezoek, aan de onderzoeksgroep moleculaire genetica van het Erasmus MC. 

Na zijn aantreden bezocht Rutger Engels al alle faculteiten en instituten. Maar om onderzoekers echt te leren kennen en te weten wat er speelt brengt hij dit jaar een bezoek aan 40 onderzoeksgroepen, door de hele universiteit. Een bezoek zonder strakke formele agenda; juist een open gesprek waar van alles op tafel kan komen.

Waar is zo’n onderzoeksgroep nu mee bezig? Hoe kan de universiteit ze daarbij helpen? Waar lopen ze tegenaan? Natuurlijk gaat het daarbij ook over onderwijs, aangezien onderzoek en onderwijs onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. En ook: hoe kijken onderzoekers aan tegen ontwikkelingen binnen en buiten de Erasmus Universiteit? Dat open gesprek wordt gevoerd met een grote diversiteit aan (top)onderzoekers, van hoogleraren tot PhD’s.   

Zaken aankaarten

Voor Rutger Engels is deze tour een uitgelezen mogelijkheid om voeling te houden met de academische gemeenschap, om goed te weten wat er leeft. Zo kunnen zaken worden verbeterd, aangepast of bijvoorbeeld in Den Haag of Brussel worden aangekaart. De tour loopt in ieder geval tot begin komend jaar. 

Er staan al aardig wat bezoeken ingepland, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden (waarbij er wordt gekeken naar een goede spreiding over faculteiten) via cvb@eur.nl. (foto's van bezoek aan moleculaire genetica van het Erasmus MC hieronder)

Professor
Faculteit
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences
Universiteit
Erasmus University Rotterdam
Leerstoel
Development Psychopathology