Schoonmakers in het zonnetje, ‘zonder hen geen onderwijs’.

Schoonmaken/cleaning
Gom cleaning crew

We nemen het vaak voor lief, maar hoe fijn is het als je tafel of toilet fris en schoon is? Donderdag 15 juni is het de Dag van de Schoonmaker. Op deze dag zetten we de medewerkers in het zonnetje die zorgen dat onze campus schoon en netjes blijft, want zij zijn onmisbaar. Kom jij een van de schoonmakers tegen? Geef ze wat extra waardering en bedank ze voor hun inzet!

100 schoonmakers per dag

De schoonmaak op de EUR wordt verzorgd door schoonmaakbedrijf Gom. Op de campus werken dagelijks maar liefst 100 schoonmakers, die samen 215.679 vierkante meter oppervlak schoonhouden! Zij doen niet alleen de reguliere schoonmaak in de gebouwen, maar houden ook het buitenterrein schoon, onderhouden de vloeren, bestrijden ongedierte, wassen de ramen en vullen de sanitaire voorzieningen aan (denk bijvoorbeeld aan toiletpapier en handdoekrollen). Het meest uitdagend voor hen om schoon te maken zijn de sanitaire ruimtes en de onderwijszalen.

Kelly Bastist (RE&F)

"Schoonmaken is een vak"

Dat vraagt om waardering. We kunnen op de campus niet zonder de schoonmakers, want zonder hen kunnen we geen onderwijs en onderzoek uitvoeren.

Kelly Batist

Procescoördinator

Trots op het team

Kelly Batist, Procescoördinator Hospitality & Binnenomgeving bij Real Estate & Facilities,  is trots op het team van schoonmakers: “Schoonmaken is een vak en dat vraagt om waardering. Daarom zetten we de schoonmakers deze dag graag extra in het zonnetje. Ik ben trots op dit team, zij maken elke dag de campus schoon en doen dit met veel plezier. Vaak werken ze op de achtergrond, maar hun werk is zo belangrijk. Zonder de schoonmakers geen onderwijs en onderzoek!”.

Wist je dat?
In 2022 gebruikte Gom voor de dagelijkse schoonmaak van de campus zo’n 5960 microvezeldoeken en 590 flessen ontkalker!

Paulina RE&F
Paulina

Al heel lang op de EUR

“Veel van de schoonmaakmedewerkers werken al heel lang op de Erasmus Universiteit Rotterdam’, vertelt Kelly Batist verder. ‘Zij zien de campus als hun tweede thuis.’ Een mooi voorbeeld hiervan is de voorvrouw Paulina Neves Fernandes. Op 1 juli van dit jaar is zij maar liefst 30 jaar werkzaam op de EUR! 

Laten we op Dag van de Schoonmaker onze waardering tonen aan de Gom medewerkers! Zie jij een schoonmaker? Knoop eens een praatje aan en laat weten dat je blij met ze bent! 

Meer informatie

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met de Service Desk via servicedesk@eur.nl of bel 010 408 88 80.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen