Studenten over hun favoriete hotspots in Rotterdam

Rotterdam bruist van de energie en is niet bang om te veranderen. Het internationale en diverse karakter van de stad kent vele hotspots. Studenten van ESSB vertellen waar zij het liefst hun vrije tijd besteden.

Hotspot: Noordplein 

Andrea van der Velden – student Bestuurskunde 

Een must-visit in Rotterdam is voor mij het Noordplein. Een plek waar iedereen blij van wordt! Bij de Containerbar bestel je bijvoorbeeld een lekker biertje met een broodje Falafval. Op zaterdag is er de Rotterdamse Oogstmarkt waar je veel biologische en veganistische producten kunt kopen. Als je het plein oversteekt naar de Zaagmolenkade, passeer je aan het eind een leuke tweedehandswinkel (Jouw Marktkraam). Dat is mijn persoonlijke favoriet! Al met al: deze plek is dé ideale plek om even weg te zijn van het drukke stadscentrum. En laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van zo’n gezellig plein met allemaal mooie lichtjes? 

Hotspot: Boompjeskade 

Sarah Furstenburg - student Management of International Social Challenges

Lopend langs de Maas zie je ongetwijfeld de Boompjeskade met zijn 230 vlaggen. Het is een wandelpad met veel groenvoorzieningen, dat langs het water loopt. Vanaf deze plek kun je genieten van de mooiste uitzichten van Rotterdam, waaronder de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Maaskade op het Noordereiland met huizen in typisch Nederlandse stijl. De grasvelden langs de route zijn de ideale plek om op een zonnige dag af te spreken met vrienden. Insidertip: het uitzicht is vooral magisch in de schemering, als de lichten aangaan, maar het nog niet donker is! 

Hotspot: Jack Bean

Emma Hulsebosch – student International Bachelor in Psychology 

 Zin in een snelle maar gezonde maaltijd? Jack Bean is the place to be! In deze gezonde plantaardige fastfoodkeuken geniet je van de lekkerste salades, wraps, buddha-bowls en noem maar op. Door hun succes groeien ze hard en hebben ze steeds meer locaties in Rotterdam en Nederland. Jack Bean wil met goed eten dat lekker, voedzaam en eerlijk is werken aan het meest duurzame voedselsysteem van Europa! 

Hotspot: Teds Place 

Michelle Zaal – student Psychologie 

Dit all day brunchrestaurant vind je op een dakterras, vlak bij centraal station Rotterdam. Je kunt hier de hele dag terecht voor pannenkoeken of croissants. Teds kom je in meerdere steden in Nederland tegen, zoals in Amsterdam, Leiden, Utrecht en sinds juli boven op een pand langs de Schiekade in Rotterdam. De menukaart is zo uitgebreid dat je er wel een beetje stress van krijgt, want alles is heerlijk. Gelukkig geven de serveersters je graag tips. Zelf raad ik de Vegan French Toast van harte aan. Die smaakte hemels! 

Meer informatie

Dit interview verscheen eerder in Spark magazine. Dit magazine is voor studenten, alumni en partners van ESSB en laat de positieve impact zien die het onderwijs en onderzoek van de facuteit hebben op de samenleving.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen