Warmetruiendag op Erasmus Universiteit

Op vrijdag 5 februari 2016 gaat de thermostaat op campus Woudestein met twee graden naar beneden. De Erasmus Universiteit Rotterdam doet op die dag voor de vijfde keer mee aan Warmetruiendag, het landelijke initiatief om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. De actie resulteert op de universiteit in een energiebesparing van 12 procent. 

De centrale verwarming gaat op vrijdag 5 februari op vrijwel geheel campus Woudestein met twee graden omlaag, van 21 naar 19 graden Celsius. Dat levert een energiebesparing op van 12 procent, het equivalent van 2,1 ton minder CO2-uitstoot. Ter vergelijking: deze energiebesparing staat gelijk aan bijna 60 procent van het jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden.

Aan studenten en medewerkers wordt gevraagd om aanstaande vrijdag iets warms aan te trekken. Ze kunnen verder tips doorgeven om energie te besparen. Daarnaast is er een fotoactie en op de campus wordt verder met een opblaasbare ijsbeer aandacht gevraagd voor het klimaatprobleem.

Duurzame campus
Het is voor de vijfde keer dat de Erasmus Universiteit mee doet aan Warmetruiendag. De universiteit wil één van de duurzaamste campussen van Nederland worden. Doel is de CO2-uitstoot met in totaal 30 procent te verminderen. De nieuwe campus is voorzien van een reeks duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen en groene daken. Daarnaast doet de EUR vanuit verschillende faculteiten wetenschappelijk onderzoek naar duurzaamheid. Een totaaloverzicht van duurzaamheidsactiviteiten op de Woudestein Campus is te vinden via www.eur.nl/duurzaam.

De Warmetruiendag op de Erasmus Universiteit is een initiatief van de Erasmus Sustainability Hub.

Over Warmetruiendag
De Greenchoice Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, rond de verjaardag van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol. De bedoeling van het Kyotoprotocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, (010) 408 1216 of press@eur.nl