Wat beschouw je als een meesterwerk?

Vier Arts, Culture and Society masterstudenten van Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) zijn uitgenodigd om kunstwerken uit de Kunstcollectie van de Erasmus Universiteit te selecteren voor een tentoonstelling in de Erasmus Gallery. Met het concept van de tentoonstelling ‘the choice of …. FINDING THE MASTERS’  belichten deze jonge veelbelovende professionals de vraag; wat beschouwt men als een meesterwerk? De opening is op vrijdag 16 november. 

Van alle kunstenaars in de wereld valt slechts een klein deel op in populariteit. Is het de kwaliteit van het werk dat een naam vestigt, of is het de reputatie van de kunstenaar? Als je de naam van de kunstenaar of het schilderij niet kent, kun je dan nog steeds de briljantheid herkennen? Wat beschouwt je als een meesterwerk?

Bezoekers van de tentoonstelling 'the choice of ….FINDING THE MASTERS' worden uitgenodigd om vier gekleurde plakkers te nemen en deze bij de kunstwerken te plaatsen waarvan zij denken dat ze zijn gemaakt door de meesters Pablo Picasso, Henri Matisse, Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Na afloop van de tentoonstelling zullen de met gekleurde plakkers gevulde muren getuigen van het resultaat. De tentoonstelling is samengesteld door: Xiaoqian Chen, Samiha Awad, Nita Qahili en Vera Menezes en is te zien tot tot medio februari 2019. 

De opening vond plaats op 16 november in de Erasmus Gallery (AB-57), inloop 15:30 uur, opening 16:00 uur. Gastspreker hoogleraar Koen van Eijck, professor of Cultural Lifestyles aan de Erasmus School of History, Culture and Communication.

Meer informatie

Erasmus Gallery AB-57 - tentoonstelling ‘the choice of …. FINDING THE MASTERS’ - 16/11 tot 01/03 - open ma-vrij 9-18, locatie: Erasmus Gallery gang tussen Aula Erasmus Building en Theil Building C-hal - Erasmus Universiteit Rotterdam, Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam.

Info kunstzaken EUR
+31 (010) 408 2802 
art-affairs@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen