Zomerschool Erasmus Universiteit goede voorspeller studiesucces en blijft onverminderd populair

Het succesvolle programma van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) dat studenten een vliegende start geeft wordt tweetalig aangeboden en blijft onverminderd populair. Ook nu het programma deels online is.

“Voor veel studenten is de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs een grote stap. Een studie beginnen in tijden van corona is uitdagend, en bovendien wordt er van studenten steeds meer zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht. Met dit programma kunnen we aankomende studenten de juiste begeleiding geven bij de start van hun studie”, aldus Rector Magnificus Frank van der Duijn Schouten.

Binding met de universiteit

Ruim 750 eerstejaars bachelor studenten die zich optimaal op hun studie voorbereiden volgen dit jaar het Pre Academic Programme (PAP), dat sinds 2013 aangeboden wordt. Deelnemers uit dit programma halen gemiddeld een hoger cijfer voor hun allereerste tentamens en hebben een grote kans het eerste studiejaar succesvol te doorlopen doordat de communicatie met medestudenten en docenten beter is en studenten meer binding met de universiteit ervaren.

Programma uniek in Nederland

Het programma gaat verder dan kennismaken en is in deze grootte uniek in Nederland. In een paar weken volgen studenten intensieve workshops en colleges, digitaal en op de campus. Zij leren hun eigen talenten zo goed mogelijk in te zetten om succesvol te studeren, en bereiden zich daarmee voor op hun professionele toekomst. Ook is er veel aandacht voor het kennismaken met studiegenoten en voor het ‘thuisvoelen’ op de universiteit. Sinds de coronapandemie is persoonlijk contact zeer lastig, waardoor een goede binding met de universiteit, medestudenten en docenten des te belangrijk is. Het programma is inmiddels van start gegaan en de eerste sessies zijn door de deelnemers beoordeeld met cijfers tussen de 8 en een 9.

Meer informatie

Het programma is deze week gestart en loopt tot 13 augustus. In de week van 23-27 augustus wordt een inhaalprogramma georganiseerd voor studenten die niet bij het reguliere programma konden zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tot 16 augustus aanmelden via deze link.

Gerelateerde links
Pre Academic Programme

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen