Erasmus Alumni Chain

 • Veel ondernemers krijgen hun ideeën terwijl ze doen waar ze gek op zijn. Voor Marnix was dat surfen op de Zuid-Afrikaanse golven!

  Tijdens het surfen kwam hij in de zee enorm veel lege flessen en ander plasticafval tegen. Tegelijkertijd werden de laatste liters veilig drinkwater in Kaapstad gebruikt om de straten mee schoon te spoelen! Deze ervaring zette Marnix aan het denken, en wel over de problematiek rond veilig drinkwater. Toen hij thuiskwam ging hij aan de slag met zijn vriend Marc en samen richtten zij Aquablu op. Met slimme technologie van TU Delft produceren ze nu slimme waterfilters die de wereld kunnen voorzien van schoon drinkwater. Bekijk de video om Marnix een koude duik te zien nemen in de Noordzee, en leer meer over Aquablu en haar doelstellingen!

  Erasmus Alumni Chain - Aquablu

 • Op een dag kwam EUR alumna Eva er achter dat zij, haar moeder en haar twee zussen samen meer dan 100 beha’s hadden. En elke keer als hun maat veranderde, werden die beha’s overbodig!

  Niet heel duurzaam, als je het Eva vraagt. Daarom startte ze een bedrijf om overconsumptie in de lingerie industrie tegen te gaan: Savara Intimates. Door beha’s te maken die aangepast kunnen worden, garandeert ze een beha die nog steeds past als je lichaam iets verandert. Daarnaast produceren ze de lingerie in Europa, onder goede werkomstandigheden, en planten ze bomen om de koolstofuitstoot te neutraliseren.

  Je zou kunnen zeggen dat Eva de wereld een stukje beter maakt, beha voor beha! Bekijk de Erasmus Alumni Chain video voor Eva’s hele verhaal en een fotoshoot met één van haar modellen.

  Erasmus Alumni chain - Savara Intimates

 • Wil je weten wat een liefdesverhaal uit een vluchtelingenkamp, koffie gemaakt van dadelzaden en waterpompen aangedreven door zonne-energie in Sudan met elkaar te maken hebben?

  Ze komen allemaal voor in de eerste video van de Erasmus Alumni Chain: een serie van korte documentaires die laten zien hoe inspirerende EUR alumni de wereld een stukje beter maken. Met enorme trots laten we zien hoe onze getalenteerde studenten bijdragen aan een positieve maatschappelijke impact - op oneindig veel manieren. In deze editie gaan we kijken naar Forward Incubator, een initiatief dat ondernemers met een achtergrond als vluchteling helpt om een bedrijf op te starten. Bekijk de video hieronder voor het hele verhaal en zie hoe onze Erasmianen een écht verschil maken.

  Erasmus Alumni Chain: Forward Incubator