The future after a Pandemic

Tijdens de corona-pandemie lijkt het logisch om ons te richten op de uitdagingen van vandaag de dag. We moeten echter niet vergeten om verder te kijken - er is immers ook leven ná COVID-19! Hoe gaat die toekomst eruitzien, en in hoeverre kunnen we deze zelf beïnvloeden?

We gaan deze onderwerpen graag met je bespreken tijdens de Erasmus Alumni Lecture: de Toekomst na een Pandemie. In deze uitdagende en treurige tijden kijken we naar een optimistisch en hoopvol beeld van de toekomst, samen met onze gastsprekers.

Professor dr. Mary Pieterse-Bloem, professor in Financial Markets aan de Erasmus School of Economics, gaat dieper in op hoe financiën kunnen helpen om onze economy toekomst-proof te maken. De economie na het corona vaccin: hoe kan Europa zichzelf uit de crisis innoveren? 

 

erasmus alumni lecture future pandemic mary pieterse bloem

Arne van Vliet heeft een masterdiploma in Sociology of Arts and Culture van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is oprichter en directeur van BECCA Europa (Bureau for European Cultural and Creative Affairs). Arne deelt zijn visie op de toekomst voor de culturele sector, en gaat dieper op in hoe deze de pandemie kan overleven. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat de culturele sector langzaam verdwijnt? Wat is het effect van initiatieven als “Houd Cultuur Levend” van het Prins Bernard Cultuurfonds, en andere soortgelijke initiatieven die onze culturele erfgoed proberen te beschermen? 

 

erasmus alumni lecture future pandemic arne van vliet

Margo van Mol, postdoctoraal onderzoekster aan het Erasmus MC, neemt ons mee in de wereld van de zorgprofessional. Zij deelt met ons de resultaten van haar recente onderzoek naar hun welzijn, en ze bespreekt of onze zorgmedewerkers nóg een pandemie aan zouden kunnen. Wat zouden we anders doen, om de mentale en fysieke gezondheid van zorgmedewerkers te waarborgen? Hoe kunnen we zorgmedewerkers ondersteunen, en gebeurt dat genoeg? En ten slotte: wat moeten we doen om zorgmedewerkers tevreden en gezond te houden?

 

erasmus alumni lecture future pandemic margo van mol

Meer lezingen door alumni

American Elections

Erasmus Alumni Lecture: American Elections - Karlijn van Houwelingen

Rotterdam Moves

Rotterdam Grows

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen