Studiekeuzeworkshop

Weet je niet wat je wilt studeren? Geen probleem! Met de studiekeuzeworkshops van de EUR ga je aan de slag en helpen wij jou verder om bij de opleiding van je keuze terecht te komen.

Studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit

Persoonlijke ondersteuning in het studiekeuzeproces

Een goede studiekeuze beperkt uitval of vertraging in het hoger onderwijs. De Studiekeuzeworkshops (SKW’s) bieden ondersteuning bij het maken van de passende keuze. De SKW’s bestaan uit twee hoofdstappen in dit proces: zelfbeeldverheldering/talentherkenning (bewustwording eigen opvattingen en kwaliteiten), en horizonverruiming (wat houdt studeren in, welke opleidingen zijn er). In twee workshops begeleiden wij leerlingen bij hun studiekeuzeproces. De workshops zijn een aanvulling op bestaande LOB-activiteiten binnen uw school.

Voor wie zijn de SKW's bedoeld?

De SKW’s zijn geschikt voor leerlingen uit vwo-5 (in het voorjaar) en vwo-6 (in het najaar) met een interesse in de opleidingen van de EUR. Daarnaast zijn de SKW’s ook nuttig bij het vinden van een alternatief voor opleidingen met een numerus fixus. In tijden van corona, hebben leerlingen nadrukkelijk minder mogelijkheden gehad om zich te oriënteren op hun keuze voor een vervolgstudie, waardoor een SKW zeker dit jaar van meerwaarde is. De SKW's zullen we net als voorgaande jaren fysiek aanbieden, uiteraard conform met de richtlijnen van het RIVM. Indien het tegen die tijd niet fysiek kan, dan zullen we de SKW's online aanbieden. In verband met de beperkte capaciteit richten wij ons primair op leerlingen die overwegen om aan de EUR te gaan studeren.

Deelname aan de workshops is kosteloos en heeft een geheel vertrouwelijk karakter.

De Studiekeuzeworkshops (SKW's)

De eerste workshop gaat in op interesses, sterke punten, talenten, verwachtingen en ideeën van de leerlingen. De workshop sluit af met een visuele wandeling langs de opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan de hand van deze opleidingswandeling kunnen leerlingen hun voorkeursopleidingen van dat moment selecteren voor de vervolgworkshop (SKW2). Een professionele studiekeuzebegeleider en een speciaal voor dit doel opgeleide ouderejaars student (een EUR student-ambassador), begeleiden de workshops. SKW1 heeft een duur van 100 minuten en vindt plaats bij u op school, of bij ons op de Erasmus Universiteit. 

U kunt uw leerlingen opgeven voor SKW1 bij minimaal 7 aanmeldingen. Er kunnen maximaal 10 leerlingen per groep deelnemen en u kunt meerdere groepen aanmelden (maximaal 2 groepen voor vwo-5 en vwo-6). U kunt uw leerlingen aanmelden via de onderstaande button.

Na het volgen van SKW1, nodigen we uw leerlingen uit om zich aan te melden voor de opleidingsspecifieke workshops van hun keuze op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deelnemers kunnen 1 tot 3 verdiepende workshops volgen. De tweede workshop beoogt een realistisch beeld te bieden over de inhoud en opzet van de opleiding.

Praktische informatie

  • Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein
  • Duur: negentig minuten. Leerlingen kunnen kiezen voor maximaal 3 workshops, die - afhankelijk van de keuze - plaatsvinden tussen 09.00 en tot 15.00 uur. duren.
  • Uw leerlingen kunnen zich ná het volgen van Studiekeuzeworkshop 1 voor deze tweede workshop aanmelden.
  • De tweede workshop vindt na het volgen van SKW1 altijd binnen 2 weken plaats op een vrijdag.
  • Er wordt voor een lunch gezorgd.

Data Studiekeuzeworkshops

Studiekeuzeworkshop 1 in de periode

Studiekeuzeworkshop 2 vindt plaats op

Maandag 6 november 2023 t/m woensdag 15 november 2023

Vrijdag 17 november 2023

Maandag 4 december 2023 t/m woensdag 13 december 2023

Vrijdag 15 december 2023

Maandag 15 januari 2024 t/m woensdag 24 januari 2024

Vrijdag 26 januari 2024

Maandag 5 februari 2024 t/m woensdag 14 februari 2024

Vrijdag 16 februari 2024

Maandag 4 maart 2024 t/m woensdag 13 maart 2024

Vrijdag 15 maart 2024

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen