Juridische aspecten van onderzoek

Als onderzoeker ontkom je niet aan de juridische aspecten van onderzoek. Overeenkomsten worden gesloten met onder andere subsidiegevers, onderzoekspartners, uitgevers, opdrachtgevers en onderaannemers. Als onderzoeker of onderzoeksondersteunende medewerker, heb je te maken met juridische kwesties als wetenschappelijke integriteit, intellectuele eigendommen, publicaties en aansprakelijkheid.

De juridische adviseurs aan Erasmus Universiteit Rotterdam die juridische ondersteuning bieden aan onderzoekers, werken aan de bescherming van jouw belangen en de belangen van de universiteit met betrekking tot deze kwesties. Zij kunnen ingewikkelde juridische kwesties terugbrengen tot hun essentie, juridische risico’s blootleggen, en advies geven over de hierin te bewandelen weg. Zij bieden ook ondersteuning in de vorm van sjablooncontracten en door conceptovereenkomsten te controleren, indien nodig.

We begrijpen dat de juridische aspecten van onderzoek erg complex kunnen zijn voor een juridische leek. Je staat er echter niet alleen voor. Neem gerust contact op met jouw juridisch adviseur, als je hun juridische hulp nodig hebt.

Neem contact op met jouw juridisch adviseur

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen