Eurekaweekbestuur 2019

Het Eurekaweekbestuur 2019
 • De Eurekaweek volgend jaar zelf organiseren? Dat kan! Het Eurekaweekbestuur is nu op zoek naar opvolgers. Klik hier voor meer informatie over een Eurekaweek bestuursjaar!

  Klik hier voor een overzicht van de hoofdtaken van het Eurekaweekbestuur.

 • Jasper de Fluiter Balledux
  Voorzitter  
  Studie: Economics & Business – Erasmus University College

  Zoals vele eerstejaars studenten was de Eurekaweek voor mij in 2015 het begin van mijn studentenperiode. Gefascineerd door de magie van de week heb ik deze nog 2 andere jaren mogen meemaken: in 2017 als gids en in 2018 als onderdeel van de crew. De positieve ervaringen met de Eurekaweek gedurende die jaren hebben me er toe gezet om afgelopen zomer te solliciteren voor de volgende stap: Het Eurekaweekbestuur.

  Voor aankomende zomer heb ik nu dus de verantwoordelijkheid gekregen om samen met 7 medestudenten de Eurekaweek te organiseren. Een prachtige taak, en eentje die we allemaal uiterst serieus nemen. Tot het in augustus zo ver is zullen we allemaal ons uiterste best doen om van de Eurekaweek weer de perfecte introductieweek te maken voor alle aankomende eerstejaars studenten.

 • Martijn Kamphorst
  Penningmeester
  Studie: mr.drs.-programma en Fiscale Economie

  De Eurekaweek is voor veel studenten de mooiste start van hun studie. Je leert niet alleen je studiegenoten en de universiteit beter kennen, maar ook het mooie Rotterdam. Voor mij begon het avontuur in 2014 toen ik zelf deelnam aan de Eurekaweek en de Erasmus Universiteit en Rotterdam nog nauwelijks kende. Ik ging van een kleine stad naar een enorme stad en moest alles zelf gaan ontdekken. Door mijn twee gidsen, andere Eurekaweekdeelnemers en alle vrijwilligers voelde ik mij na vier lange dagen al thuis in Rotterdam en bij de Erasmus Universiteit. In de jaren daarna heb ik twee keer als gids een groepje begeleidt en het is erg leuk om te zien hoe de nieuwe studenten zich vestigen in de stad en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Nu heb ik de mogelijkheid om na vier jaar studeren zelf de Eurekaweek te organiseren en alle financiën te beheren!

 • Yannick Staal
  Acquisitie
  Studie: Strategic Management

  De Eurekaweek is het begin van een fantastische studententijd in Rotterdam. Mijn Eurekaweek was in 2015, ik kwam in een nieuwe stad waar ik niemand kende. Tijdens de week leerde ik vrienden en de stad kennen. Bovendien zag ik wat studeren in Rotterdam inhield, een geweldig begin van je studententijd. Om deze sfeer nogmaals mee te maken besloot ik gids te worden in 2016. Drie jaar later heb ik de eer om de Eurekaweek 2019 te organiseren! Als acquisitie ben ik verantwoordelijk voor het contact met verschillende bedrijven en organisaties. Ik kijk enorm uit om met mijn zeven bestuursgenoten een geweldige week neer te zetten.

 • Alana Leah Mook
  Interne betrekkingen
  Studie: Psychologie

  Anders dan mijn andere bestuursleden heb ik de Eurekaweek niet voor het eerst meegemaakt als deelnemer, maar als crewer. Het was een pittige eerste kennismaking met de Eurekaweek, want crewen is hard werken, maar ik heb van begin tot het eind genoten. Dat was wel het moment dat mijn enthousiasme voor de week begon. Na voor de tweede keer gecrewed te hebben, was mijn enthousiasme zo groot dat ik besloot te solliciteren voor het bestuur. Nu ben ik als commissaris interne betrekkingen verantwoordelijk voor het contact en de afspraken met de verschillende verenigingen. Ik kijk dan ook enorm uit naar de fantastische week die wij als Eurekaweekbestuur 2019 neer gaan zetten!

 • Sterre van der Heyden
  Deelnemers & Gidsen
  Studie: Pedagogische Wetenschappen

  De Eurekaweek is altijd weer één van de leukste weken van het jaar. De nieuwe studenten komen vol enthousiasme het Rotterdamse studentenleven ontdekken en maken vrienden voor het leven. Voor mij was dit in 2016 de perfecte start van mijn studententijd. De jaren erna heb ik me ingezet als gids en crew en dit jaar kijk ik er heel erg naar uit om met het Eurekaweekbestuur een geweldige week neer te zetten. Ik zal verantwoordelijk zijn voor alles omtrent de deelnemers en gidsen, zodat zij een fantastische tijd zullen hebben en helemaal klaar zijn voor het nieuwe studiejaar!

 • Mariska Dommanschet
  Marketing
  Studie: International Bachelor in Communication & Media (IBCoM)

  Al sinds 2015, toen ik zelf deelnemer was, is de Eurekaweek mijn favoriete week van het jaar. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het bleek een fantastisch begin van mijn studententijd in Rotterdam te zijn! Afgelopen jaar heb ik als crewer de Eurekaweek van nog dichterbij mogen meemaken en toen wist ik zeker dat ik zelf de Eurekaweek wilde gaan organiseren. Nu ben ik met mijn functie Marketing verantwoordelijk voor alle promotie van de week; een functie die goed bij mij past en waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb ontzettend veel zin in de derde week van augustus en weet zeker dat ik met een glimlach terug kan kijken op dit jaar!

 • Dennis Moeskops
  Events & Logistiek
  Studie: Economie en Bedrijfseconomie

  Het mooiste aan de Eurekaweek vind ik dat het iedere student wat biedt. Je leert de stad kennen, de vele verenigingen en uiteraard ook de Erasmus Universiteit.  Zelf heb ik dit als deelnemer in 2015 mogen ervaren als een bijzondere start van mijn tijd in Rotterdam! Hierna heb ik de week in 2016 en 2017 als crew mogen meemaken van de andere kant. In alle edities heb ik veel vrienden gemaakt welke nu ik nog steeds spreek en een fantastische zomer gehad. Ik hoop dat ik deze zomer in mijn functie goed georganiseerde evenementen neer kan zetten, waarbij ik tussen het geregel door zelf ook nog stiekem kan genieten. Ik kijk er naar uit om deze uitdaging samen met mijn 7 andere bestuursgenoten tot een succes te brengen, ik zie je daar!

 • Dion Biesaart
  Events & Crew
  Studie: Sociologie

  Sinds ik ben begonnen met studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2015 ben ik elk jaar betrokken geweest bij de Eurekaweek. Als deelnemer was dit een week om nooit te vergeten. De jaren daarna ben ik zowel gids als crew geweest. Dat ik nu, vier jaar later, zelf de Eurekaweek mag organiseren vind ik super gaaf! Het leukste aan mijn functie is dat ik actief en intensief betrokken ben bij bepaalde evenementen en dat ik het enthousiaste team van crewers mag aansturen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een onvergetelijke week gaan neerzetten en dat we alle aankomende studenten een vliegende start geven van hun studententijd.