Strategie in ons onderwijs

Studenten in collegezaal tijdens Master Open Dag.
Alexander Santos Lima

De Erasmus Universiteit is een internationaal georiënteerde, onderzoeksintensieve universiteit die met haar onderwijs-, onderzoeks- en engagementactiviteiten een positieve maatschappelijke impact wil creëren. Wat betekent dat voor onze studenten, docenten en onze partners buiten de universiteit? Dat onderwerp hebben we in 2022 en 2023 met een brede vertegenwoordiging van studenten en medewerkers besproken in samenwerking met een aantal van onze stakeholders.

De uitkomst van drie dialogen en de betrokkenheid van al onze scholen bij onze gedeelde ambities, zijn vastgelegd in onze nieuwste onderwijsvisie. Deze visie zal de motor zijn voor de manier waarop we het onderwijs aan de Erasmus Universiteit de komende jaren zullen ontwikkelen. Het document ‘Onderwijsvisie’ leidt je door onze hoofdideeën.

Onze onderwijsvisie fungeert als raamwerk voor alle scholen, waarbij uiteraard expliciet ruimte wordt gelaten voor het maken van schoolspecifieke keuzes. De Community for Learning and Innovation is de plek waar docenten en medewerkers elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen over de implementatie en om docenten te ondersteunen. Op het online platform voor Studentenwelzijn vind je meer informatie over actuele ontwikkelingen op dit thema.

Op de website van ons projectteam Impact at the Core vind je voorbeelden van impactgedreven onderwijs.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen