Studium Generale is onderdeel van de unit Education & Student Affairs van het University Support Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Studium Generale wordt o.a. financieel ondersteund door het Erasmus Trustfonds en Erasmus Podium.

Studium Generale organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie >>

Agenda overzicht

Maandag, 4 september 2017, 8:00

Scholars at Risk | Filmzuil

Filmzuil met persoonlijk verhaal van gevluchte wetenschapper, te bekijken in Polakgebouw, Woudestein van 4 - 24 september.

Maandag, 11 september 2017, 20:15

Open Air Cinema

Om de start van het seizoen feestelijk te openen, organiseren we (Studium Generale & ESN-Rotterdam) weer onze inmiddels beroemde Open Air Cinema.

Dinsdag, 12 september 2017, 16:00

Erasmus for Dummies

Nee, Desiderius Erasmus was niet de architect van de Erasmusbrug! Maar op een aarzelende ‘waarschijnlijk een geleerde uit het verleden’ na, hebben de meesten ook geen idee wie hij dan wel was.

Donderdag, 14 september 2017, 20:15

Le Sacre du Printemps | Concert

Met de beroemde Sacre du Printemps van Stravinsky opent het Gergiev Festival, dat dit jaar in het teken staat van de Russische avant-gardekunst. Ook de andere werken op het programma zorgen voor spektakel!

Dinsdag, 19 september 2017, 20:00

Studio Erasmus | Talkshow

Duitse verkiezingen, complotdenkers en serieuze fans in Studio Erasmus.

Nieuwsbrief

Ontvang je graag up-to-date informatie over onze programma's? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier een voorbeeld van onze laatste nieuwsbrief