SG Erasmus organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie >>

dinsdag, 7 april 2015

Brian Dunphy: binge watching | Lezing

Binge Watching (‘comakijken’), het in een keer bekijken van een volledig seizoen van een tv-show, is ontwikkeld en gepromoot door Netflix (met House of Cards). Brian Dunphy (Brooklyn College, New York) zal uitleggen wat verandert in de ervaring van de kijker door het in een keer bekijken van een compleet seizoen. Na afloop van de lezing gaan we een avondje Bing Watchen met House of Cards!
Aanmelden voor de lezing van Brian Dunphy

dinsdag, 7 april 2015

House of Cards | Binge watching

Na de lezing van Brian Dunphy over Binge Watching brengen we eea in praktijk. We vertonen de eerste drie afleveringen van Seizoen 3 van House of Cards, ontwikkeld door Netflix. House of Cards vertelt het verhaal van de ambitieuze en genadeloze politicus Frank Underwood (Kevin Spacey), een democraat uit Zuid Carolina, die in het huidige Washington DC alles in zijn werk stelt om een machtiger positie te bemachtigen. Hij wordt hierbij geholpen door zijn vrouw, Claire Underwood (Robin Wright).
Aanmelden voor House of Cards

donderdag, 9 april 2015

Cultureel Platform presenteert: Generation Y

Elk jaar verenigen de culturele verenigingen hun krachten voor een spetterende show. Dit jaar is het thema Generation Y (Why): Hoe moet je omgaan met alle mogelijkheden en keuzes die je iedere dag moet maken. Een avond vol dans, theater en live muziek.
Koop je kaarten via onze webshop!

dinsdag, 14 april 2015

Studio Erasmus | Talkshow

Maandelijkse talkshow over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en live muziek. Deze editie o.a. Jaco Dagevos over de Rotterdamse integratienota, Jacco van Sterkenburg over verborgen racisme in het voetbal en de nieuwe Denker des Vaderlands Marli Huijer over op schoot zitten bij Matthijs van Nieuwkerk.
Reserveer een plaats voor de eerstvolgende Studio Erasmus

woensdag, 15 april 2015

De universiteit van de toekomst | Denkcafé

Waartoe is de universiteit op aarde? In reactie op alle protesten gaan we met topwetenschappers uit het hele land terug naar de tekentafel. Met o.a. prof. dr. Willem Schinkel (Erasmus Universiteit), dr. Dap Hartmann (TU Delft) en dr. Linda Duits (Universiteit Utrecht). (Kaarten hier)

Voor een overzicht van alle geplande programma's klik hier >>

Nieuwsbrief

Ontvang je graag up-to-date informatie over onze programma's? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Let op! Je ontvangt een bevestigingsmail om je inschrijving te bevestigen, deze kan in je junkmail terechtkomen. Voeg het adres van de afzender toe aan jouw veilige afzenders om zeker te zijn dat je onze emails ontvangt.

Bekijk hier een voorbeeld van onze laatste nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Naam *
Emailadres *
Ik ben EUR Student
EUR Medewerker
Overig
Studie (alleen indien u student bent)