SG Erasmus is onderdeel van het Shared Service Centre Onderwijs, Onderzoek en Studentenzaken van de Erasmus Universiteit Rotterdam. SG Erasmus wordt o.a. financieel ondersteund door het Erasmus Trustfonds en Erasmus Podium.

SG Erasmus organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie >>

vrijdag, 9 oktober 2015 tot zaterdag, 10 oktober 2015

International Comedy Festival Rotterdam

Tijdens de tweede editie van het International Comedy Festival Rotterdam beklimmen meer dan 50 comedians het podium, zijn er diverse stand-up comedy solo performances en line-ups te bewonderen en kan het publiek genieten van een culturele en culinaire randprogrammering.
Koop kaarten voor het ICFR in onze webshop

dinsdag, 13 oktober 2015

Spiegels en het brein | Lunchlezing

Lunchlezing in de serie over de werking van ons brein
Pijn in een geamputeerd ledemaat bestrijden met een illusie? Bij spiegeltherapie is dat precies wat er gebeurt. Door middel van een spiegel beweegt een geamputeerde patiënt zijn intacte ledemaat, terwijl hij tegelijkertijd naar het spiegelbeeld ervan kijkt. Tijdens deze lunchlezing legt specialist in spiegeltherapie Ruud Selles uit hoe deze illusie leidt tot vermindering van fantoompijn, en op termijn zelfs tot genezing.

dinsdag, 13 oktober 2015

Comedytrain | Stand-up comedy

Al meer dan twintig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Na het succes van vorig jaar komt er weer een selectie comedians van Comedytrain naar de EUR! Met Howard Komproe als MC en met toptalenten Kees van Amstel, Alex Ploeg en Soundos el Ahmadi!
Koop kaarten voor de Comedytrain via de webshop.

dinsdag, 20 oktober 2015

Hoezo geheime dienst? | Gesprek

Directeur-generaal AIVD Rob Bertholee in gesprek met studenten
Is de Nederlandse inlichtingendienst een effectief instituut dat alle dreigingen in het vizier heeft? Of hebben onze spionnen net als elke ambtenaar te maken met bureaucratie en dwarse beleidsmakers? En wie controleert de geheime dienst eigenlijk?
Aanmelden voor het gesprek met Rob Bertholee (alleen studenten en medewerkers)

woensdag, 21 oktober 2015

Kun je terrorisme bestrijden? | Denkcafé

met Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding
Voorlichting op scholen, paspoorten afpakken, emails doorlichten, risicoprofielen, weigering van haatimams en infiltratie: de laatste jaren neemt de overheid steeds meer maatregelen tegen het opkomende terrorisme. Maar helpen ze ook?
Koop kaarten voor het Denkcafé over terrorismebestrijding

Voor een overzicht van alle geplande programma's klik hier >>

Nieuwsbrief

Ontvang je graag up-to-date informatie over onze programma's? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier een voorbeeld van onze laatste nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief via het aanmeldformulier