SG Erasmus is onderdeel van het Shared Service Centre Onderwijs, Onderzoek en Studentenzaken van de Erasmus Universiteit Rotterdam. SG Erasmus wordt o.a. financieel ondersteund door het Erasmus Trustfonds en Erasmus Podium.

SG Erasmus organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie >>

donderdag, 11 februari 2016

Authenticiteit | Music Talks #3

or, how to be a ‘real’ musician in times of Retromania?
Tijdens de derde editie van Music Talks nodigen we het publiek uit om zich samen met wetenschappers, muzikanten en professionals in het debat over authenticiteit te storten. Wat is authenticiteit precies? Hoe kun je dit fenomeen (wetenschappelijk) bestuderen? Wat is de waarde van authenticiteit voor de carrière van een muzikant?

maandag, 15 februari 2016

Nederlands Studenten Orkest | Concert

Ieder jaar worden de meest getalenteerde studenten van diverse universiteiten geselecteerd om mee te doen aan het Nederlands Studenten Orkest (NSO). Onder leiding van dirigent Bas Wiegers speelt het orkest werken van Debussy, Grahl, Ravel en Bartók in een programma met de titel ' Vrij'. De bekende pianist Arthur Jussen is solist bij het stuk van Ravel. Speciaal voor studenten en medewerkers van de EUR zijn kaarten voor slechts 5 euro te koop via onze webshop.

dinsdag, 16 februari 2016

Economie voor na de neoliberale mythe

Tot aan de recente financiële crisis leek het neoliberale model de enige ware weg naar een bloeiende economie. Economen die daar anders over dachten, werden weggehoond. Maar is dat terecht? Volgens econome Irene van Staveren (Erasmus Universiteit) zijn het juist die ‘vergeten’ economen als Keynes, Marx, Robinson en Veblen die deze mythe doorprikken en de oorzaak van de crisis blootleggen. Naar aanleiding van haar nieuwe boek Wat wij kunnen leren van economen die bijna niemand meer leest (Boom: Amsterdam) geeft Van Staveren haar visie op de economie en het tekort van de economische theorie. Zij gaat in gesprek met Mirjam de Rijk (auteur van  51 mythes over wat goed zou zijn voor de economie) en het publiek.

woensdag, 17 februari 2016

De opkomst van de singles | Denkcafé

Het aantal singles neemt de komende sterk tijd toe, onder meer door emancipatie, vergrijzing en echtscheidingen. Toch is in onze maatschappij een monogame relatie de norm, als single ben je immers ‘nog niet in een relatie’. Simone van Saarloos breekt in Het monogame drama een lans voor het single-bestaan.
Koop kaarten voor dit Denkcafé: De opkomst van de singles

donderdag, 18 februari 2016

Open Stage Night | Muziek

Onze maandelijkse Open Stage Night staat open voor iedereen die wil optreden. Van zangers, tot gitaristen, van rappers tot violisten. Wij stellen het podium van het grand-café van het Erasmus Paviljoen voor hen open. Aan het einde van de avond is er tevens ruimte voor improvisaties en sessies.
Meld je aan voor deze Open Stage Night.
I.s.m. ESN Rotterdam

Voor een overzicht van alle geplande programma's klik hier >>

Nieuwsbrief

Ontvang je graag up-to-date informatie over onze programma's? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier een voorbeeld van onze laatste nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief via het aanmeldformulier