Studio Erasmus | Talkshow

Rotterdamse Schouwburg
Presentator
Geert Maarse

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit.

Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 7 maart oa te gast: psychiater Witte Hoogendijk over zijn boek ‘Van Big Bang tot Burn-Out’.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 7 maart 2017 in de Rotterdamse Schouwburg, staan o.a. op het programma:

• Kunnen we de stress ontlopen? – Hoogleraar psychiatrie Witte Hoogendijk schreef samen met Volkskrant-journalist Wilma de Rek ‘Van Big Bang tot Burn-Out’, waarin ze aantonen dat onze verhoogde stressgevoeligheid niet los te zien is van de evolutionaire wordingsgeschiedenis van de mens. En gelukkig: er is een uitweg.
  • Maatschappelijk pessimisme onder de loep – Socioloog Eefje Steenvoorden over de (zeer tastbare) oorzaken van het ‘met mij gaat het goed, maar met het land gaat het slecht’-sentiment.
  • Is de parlementaire democratie in crisis? – Filosoof Jos de Mul presenteert zijn boek ‘Paniek in de Polder: Polytiek in tijden van Populisme’, waarin hij de zogenaamde strijd tussen volk en elite analyseert, het succes van Trump en Wilders verklaart en uitlegt hoe het wél verder moet.
  • Kun je als vrouw in Rotterdam nog over straat? – Criminoloog Tamar Fischer bracht, in opdracht van wethouder Joost Eerdmans, Rotterdamse straatintimidatie in kaart.

Met livemuziek van Codarts-student Job Greuter (zang en piano).

Publicatiedatum: 23 januari 2017