Studio Erasmus November | Talkshow

Einddatum
Dinsdag, 14 november 2017, 22:00
Theater Rotterdam Schouwburg

Een virtuele rechtbank, SCP-directeur Kim Putters, ons omstreden verleden en sporten tegen een burn-out in Studio Erasmus.

Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 14 november oa: SCP-directeur Kim Putters over de absolute noodzaak van solidariteit en een virtuele rechtbank van Farshida Zafar.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 14 november 2017 in Theater Rotterdam Schouwburg’, staan o.a. op het programma:

• Zorgt dit kabinet voor iedereen? - Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (en bijzonder hoogleraar ‘Beleid en sturing van zorg in de veranderende verzorgingsstaat’) over kwetsbare groepen, solidariteit en de rol van wetenschap in de formatie-onderhandelingen (waar hij tot drie keer toe bij aanschoof).
  • Docent Recht en Innovatie Farshida Zafar over robot-rechters en virtual reality in de collegbanken.
  • Gooit Nederland zijn geschiedenis ten grabbel? - Alex van Stipriaan over de omstreden naamswijziging van centrum voor hedendaagse kunst Witte de With en de toenemende roep om openheid over de zwarte bladzijdes in de Nederlandse geschiedenis.
  • Hoeveel moet je sporten om stressvrij te leven? - Juriena de Vries ontrafelde de relatie tussen hardlopen en burn-out.
  • Zijn Rotterdammers wantrouwender ten opzichte van het establishment (politiek, wetenschap, justitie) dan andere Nederlanders? Socioloog Jeroen van der Waal geeft er in zijn Vers Beton-stadscollege antwoord op.

En live muziek van Tom Vrolijk & The Lucky Spares.

Publicatiedatum: 25 september 2017