Erasmus UPT co-onderzoeker in project '30km/u snelheidslimieten voor gezonde bevolking en vitale steden'

Michael Fousert on Unsplash

Een interdisciplinair onderzoeksvoorstel, mede geschreven door Erasmus Senior Researcher Anna Bornioli, werd geselecteerd om 200.000 euro financiering te ontvangen van het Erasmus Initiative Vital Cities and Citizens: veerkracht, inclusiviteit, slimheid en rechtvaardige duurzaamheid.

Het project onderzoekt de uitkomsten van lagere snelheidslimieten op gezondheid, leefbaarheid en vitaliteit in Rotterdam en Nederland. Het projectteam bestaat verder uit Pilar García-Gómez, hoogleraar Toegepaste Economie (ESE), Alex Burdorf (Erasmus MC), Famke Mölenberg (Erasmus MC) en Nicole den Braver (Amsterdam UMC). De subsidie financiert een postdoc-positie van twee jaar.

Over het onderzoeksproject '30km/u snelheidslimieten voor gezonde populaties en vitale steden'

Autovrije of autolichte omgevingen zijn een belangrijk kenmerk van stedelijke vitaliteit. Dit project zal bewijs leveren voor de bredere impact van 30 km/u-zones. Eerst zullen de onderzoekers een data-infrastructuur bouwen en de impact van eerdere wijzigingen in snelheidslimieten in Nederlandse steden evalueren. Ten tweede gaan zij in samenwerking met de gemeente Rotterdam beoordelen hoe de invoering van 30km/u snelheidslimieten de vitaliteit van de stad zal beïnvloeden. In het onderzoek wordt een holistische benadering gebruikt door uitkomsten over mobiliteit, gezondheid en milieuwetenschap te combineren en zich te concentreren op de differentiële impact op populatiesubgroepen.

Meer informatie over het Erasmus Initiative Vital Cities and Citizens funded projects: https://www.eur.nl/en/news/funding-seven-interdisciplinary-research-projects-vital-cities-vcc-1-2-3-4

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen