Dubbelstudie Economie en Recht

Tijdens je studie Bachelor Dubbelstudie Economie en Recht

 • Voorafgaand aan de start van je studie kun je deelnemen aan het Pre Academic Programme (PAP). In vier dagen leer je alles om goed voorbereid met je studie te starten. Tijdens de studie krijgt PAP een vervolg in MyFuture. Je start met de digitale module goalsetting. In deze module beschrijf je jouw drijfveren en doelen. Vervolgens kun je aan verschillende modules deelnemen om te werken aan het bereiken van jouw doelen. Bij het afronden van een module ontvang je een certificaat. MyFuture is een samenwerking tussen de studievereniging JFR (Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam) en de faculteit.

 • Op de Dean's list staan alle studenten Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht vermeld die qua studieresultaten bij de beste 10% van hun opleiding horen. De Dean's list is enkel voor B1-studenten. Studenten die in september van het volgende studiejaar (nog) op de Dean's list staan, ontvangen op de feestelijke B1 certificaten uitreiking een Dean's list certificaat uit handen van de decaan.

 • In Duplo is de studievereniging voor rechtseconomische en rechts-bedrijfskundige dubbelstudenten. 

  Doel van deze vereniging is het behartigen van de belangen van deze studenten. Dit doet In Duplo onder andere door informele, formele en onderwijsactiviteiten te organiseren.

  Door de informele activiteiten kun je de andere dubbelstudenten leren kennen. Denk hierbij aan borrels, workshops en toernooien. De formele activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, zorgen voor de brug tussen studenten en het werkleven. Onder de onderwijsactiviteiten vallen maandelijkse trainingen zoals wettenbundeltrainingen en soft skills trainingen.

  Verder heeft In Duplo een eigen magazine, De Duplomaat, waar interviews en artikelen (vaak op de scheidingslijn van Economie en Rechten/Bedrijfskunde) worden geplaatst: www.deduplomaat.nl

 • Ben je nieuwsgierig geworden naar de praktijk, dan is een stage zeker aan te raden. Het is geen verplicht onderdeel van het Dubbelstudie-programma, maar kan wel een aanvulling bieden op de theorie die je tijdens je studie hebt opgedaan. Werkgevers waarderen de praktijkervaring die je opdoet. Ook kun je naar aanleiding van je stage, je scriptie schrijven. Steeds meer studenten besluiten daarom stage te lopen.

  In je studie Economie loop je stage bij een ministerie, bij een advieskantoor of bij een ander bedrijf. Als student Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht doe je al praktijkervaring op met Moot Court, maar een stage is ook mogelijk: bij een advocatenkantoor, in een rechtswinkel, een rechtbank of bij een andere organisatie.

 • Studeren in het buitenland is één van de meest bijzondere ervaringen tijdens je studie. Je gaat voor een periode deel uitmaken van een andere cultuur, nieuwe mensen ontmoeten en een andere taal leren. Zowel Erasmus School of Economics als Erasmus School of Law biedt je deze kans. 

  Overweeg ook eens de European Master in Law and Economics (EMLE). Deze buitenkans is vooral voor Dubbelstudie-studenten een uitgelezen mogelijkheid om buitenlandervaring op te doen. Deze éénjarige rechtseconomische masteropleiding sluit goed aan bij de kennis die je in beide studies hebt opgedaan.